Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 16:00

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας από το Ν.Ο.Κ.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Laser, το οποίο θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα τον Μάιο, από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας (Ν.Ο.Κ.) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Σκαφών Laser (EurILCA).

Ειδικότερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Laser κατηγορίας Standard για άντρες και κατηγορίας Radial για γυναίκες, θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα από 16 έως 23 Μαΐου του 2020 και θα είναι ένα ανοιχτό σε συμμετέχοντες από Ευρώπη και σε περιορισμένο αριθμό από χώρες εκτός Ευρώπης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ήδη υπάρχουν συμμετοχές από 13 χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία, Κροατία, Φιλανδία, Αγγλία, Ισραήλ, Σουηδία και μία συμμετοχή από Καναδά), πέντε μήνες πριν τη διοργάνωση, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική του αγώνα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας προσδοκά σε ένα πρωτάθλημα με σεβασμό στο περιβάλλον, με παράλληλες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς τους αθλητές, τους κριτές και το κοινό. Δεδομένου πως η Καλαμάτα, σε μια περίοδο χαμηλής τουριστικής επισκεψιμότητας κατά το μήνα Μάιο, θα υποδεχθεί πάνω από 300 αθλητές, για την προ Ολυμπιακή τους προετοιμασία και την παρουσία περισσότερων των 1500 επισκεπτών (συνοδών, κριτών και λάτρεων του αθλήματος), το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας είναι μία ευκαιρία να αναδείξει την πόλη μας διεθνώς καθώς αφορά σε αθλητές και επισκέπτες υψηλής αξίας.

Το όραμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι η διοργάνωση να αφήσει ηχηρό μήνυμα στην πόλη της Καλαμάτας, καθώς λάτρεις του θαλάσσιου αθλήματος, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, ηλικίας, κοινωνικής τάξης και οικονομικής κατάστασης, «θα βρουν το δικό τους κύμα» στον θαλάσσιο κόλπο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία προϋποθέσεων, για βιώσιμη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη.

Αξιοποιώντας αυτή την καταλυτική δυναμική της διοργάνωσης στοχεύουμε σε συγκεκριμένα οφέλη για την Καλαμάτα, όπως:
- την ενίσχυση της θέσης της ως διεθνούς και εγχώριου τουριστικού προορισμού, μέσω του ενναλακτικού τουρισμού και πιο συγκεκριμένα του θαλάσσιου τουρισμού
- την τόνωση της τοπικής οικονομίας σε περιόδους μη τουριστικές
- την ενίσχυση του θεσμού της ιστιοπλοΐας, μέσω της προπονητικής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου
- την ενδυνάμωση των δεσμών των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας μέσα από τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, τα πολιτιστικά δρώμενα, τη διασκέδαση και την κοινωνική συνεισφορά που θα αποτυπωθεί στις παράλληλες δράσεις.

Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκίνησαν τη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 και ολοκληρώνονται την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020.
Η κατάταξη των αιτήσεων από τους Εθνικούς Συλλόγους Laser, θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 16 Μαρτίου έως την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα