Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 16:31

Ο 1ος ποδηλατικός αγώνας Kalamata Gravel Challenge το Μάιο του 2020

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, ο Σπύρος Παπαγεωργίου, διοργανωτής ποδηλατικών εκδηλώσεων όπως το Athens Bike Festival και το Athens Bike Weekend, μαζί με συνεργάτιδές του και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία της Αντιδημάρχου Ελένης Αλειφέρη.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διοργάνωση εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας του 1ου ποδηλατικού αγώνα με τίτλο Kalamata Gravel Challenge, ενταγμένου στο διεθνές σύνολο ποδηλατικών αγώνων με την ονομασία Jeroboam Gravel Challenge. Ο αγώνας αυτός αποσκοπεί στην τουριστική προβολή της Καλαμάτας και της περιοχής της και θα επιτρέψει στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα και τις κρυφές της ομορφιές.

Ο αγώνας και οι συναφείς με αυτόν εκδηλώσεις προγραμματίζεται να διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου 8, 9 και 10 Μαΐου 2020, με συμμετοχή ποδηλατιστών από πολλές χώρες. Ήδη, μάλιστα, έχουν την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, λόγω του μεγάλου τουριστικού του ενδιαφέροντος. Η βασική διαδρομή θα έχει μήκος 150 χιλιομέτρων και μεγάλο μέρος της θα διεξαχθεί στον ορεινό όγκο του Δήμου, ενώ θα υπάρχουν άλλες δύο, μία των 75 και μία των 35 χιλιομέτρων. Η πόλη της Καλαμάτας θα βρεθεί, φυσικά, στο επίκεντρο του αγώνα και των λοιπών εκδηλώσεων.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για την κατάθεση αυτής της ενδιαφέρουσας πρότασης, προς την οποία ο Δήμος Καλαμάτας διάκειται θετικά, δεδομένου ότι διαθέτει σημαντικά χαρακτηριστικά εναλλακτικού τουρισμού. Ο Δήμος Καλαμάτας θα την υποστηρίξει έμπρακτα στο μέτρο των δυνατοτήτων του, αφού ληφθεί σχετική απόφαση συλλογικού οργάνου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα