Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 10:51

«Χρηματοδότηση παραθαλάσσιων Δήμων μέσω ΕΣΠΑ για πρόσβαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στις παραλίες»

«Χρηματοδότηση παραθαλάσσιων Δήμων μέσω ΕΣΠΑ για πρόσβαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στις παραλίες»

Της Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ - Γραμματέας της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων

Με πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών του Πρωθυπουργού και σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία για το ΕΣΠΑ του Υπουργείου Οικονομίας - Ανάπτυξης, ξεκινά ένα νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που θα χρηματοδοτεί όλες τις απαραίτητες υποδομές για την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα των ΑμεΑ και γενικά ατόμων με κινητικές δυσκολίες.
Το πρόγραμμα με τίτλο «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» αφορά στην δημιουργία των κατάλληλων μη μόνιμων υποδομών για την αυτόνομη πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα, λυόμενα αποδυτήρια, φορητούς χώρους υγιεινής, διαδρόμους και ράμπες, χώρους σκίασης και προστασίας των λουόμενων και ειδικούς χώρους στάθμευσης.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 5.000.000€ με ανώτατο όριο ανά υποδομή τα 60.000€ και δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι παραθαλάσσιοι Δήμοι (μέχρι 4 υποδομές ανά Δήμο) και η ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου).
Το πρόγραμμα στοχεύει παράλληλα στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών που παρουσιάζει το πλούσιο παραλιακό μέτωπο της χώρας και έχει ως στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων και την προσέλκυση επισκεπτών ατόμων με αναπηρίες.
Το θέμα της αναγκαιότητας ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες το έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μεταξύ άλλων και με Ερώτηση που κατέθεσα στην Βουλή και συνυπέγραψαν 44 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την εθνική τουριστική πολιτική και την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην θάλασσα.
Είναι αυτονόητο ότι οι παραθαλάσσιοι Δήμοι του Νομού μας θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο και να υποβάλλουν προτάσεις το γρηγορότερο, ώστε ήδη την επόμενη θερινή περίοδο να έχουμε έτοιμες τις υποδομές για τους πολίτες της Ηλείας με κινητικά προβλήματα, αλλά και όλοι όσοι επισκεφθούν την Ηλεία για αναψυχή και τουρισμό. Η Ηλεία μπορεί να αποτελέσει ιδανικό πόλο έλξης για τους τουρίστες με αναπηρία, αλλά και για την εξειδικευμένη κρουαζιέρα ΑμεΑ.
Είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι στον Νομό μας σεβόμαστε τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, τηρούμε το ίδιο το Σύνταγμα και ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν ευκαιρία για την ενίσχυση του τουρισμού σε περιφερειακό επίπεδο και της χώρα μας συνολικά.
Η πρόσκληση της δράσης με τα συνημμένα αρχεία καθώς και πρόσθετο επικοινωνιακό υλικό είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα:
http://www.antagonistikotita.gr/epanek/proskliseis.asp?id=110&cs

DIEK ARKADIA 2

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022