Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016 11:11

Τολό: Ενας δημοφιλής προορισμός της Πελοποννήσου (Βίντεο & Φωτογραφίες)

Ενας από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου...


Ενας από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, το Τολό Αργολίδας, κάνει φανερό με περίσσιο τρόπο την περιβαλλοντική συνείδηση της τοπικής κοινωνίας, η οποία κερδίζει τη ματιά του επισκέπτη, ο οποίος συχνά προσπερνά τις όποιες συνέπειες της... τουριστικής ανοικοδόμησης του παρελθόντος.
 
Ομορφιά, γαλήνη, ηρεμία… είναι τα όσα διαπιστώνει ο περαστικός που απολαμβάνει τη θάλασσα και την εξυπηρέτηση των τοπικών καταστημάτων. Η εικόνα που επικρατεί στην παιδική χαρά επί του παραλιακού δρόμου και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο αποδεικνύει πως η σημερινή τοπική κοινωνία καταβάλλει σημαντική προσπάθεια προκειμένου να μυήσει τα παιδιά στην προστασία του περιβάλλοντος. Το… χταπόδι στον τοίχο του σχολείου που έχει δημιουργηθεί από ανακυκλώσιμα υλικά είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Εντύπωση προκαλεί η καλοφτιαγμένη παιδική χαρά, όπως και το υπαίθριο δημοτικό γυμναστήριο που συναντά κανείς τόσο στο Τολό όσο και σε άλλες περιοχές της Αργολίδας.

 Ο επισκέπτης έχει σίγουρα πολλές ευκαιρίες απόλαυσης στο Τολό και την παραλία του, σε έναν τόπο, όπου προφανώς τα λάθη του παρελθόντος δεν το εξαιρούν μεταξύ των ραγδαίας ανάπτυξης τουριστικών περιοχών και τα όποια λάθη οικιστικής ανάπτυξης έγιναν…
Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα