Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 10:01

Οι "Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης" στην Ποταμιά Πυλίας

Στην Ποταμιά Πυλίας βρέθηκαν οι "Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης"  την περασμένη εβδομάδα με ξεναγό τον Γιώργο Σταθόπουλο.

Η ομάδα πραγματοποίησε οδοιπορικό στο χωριό Ποταμιά, ένα χωριό διάσπαρτο από πετρόχτιστα σπίτια που μαρτυρούν την αρχιτεκτονική και πολιτιστική φυσιογνωμία και ιδιαιτερότητα των χωριών που είναι «σφηνωμένα» στα Κοντοβούνια.

Ζωντανό χωριό άλλοτε, σήμερα παραμένει σχεδόν έρημο με την παρουσία του ανθρώπου να περιορίζεται αισθητά και μόνο σε ότι αφορά τη κτηνοτροφία.

Ξακουστό για το πανηγύρι του το χωριό και στα σύνορα του Δήμου Μεσσήνης με τον Δήμο Πύλου - Νέστορος και μέσα από μια εντυπωσιακή διαδρομή, σήμερα αναμένει τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού της πεζοπορίας και των «πολιτιστικών διαδρομών» για να ξαναζωντανέψει. Οσο παραμένουν όρθια πολλά από τα αρχοντικά και τα παραδοσιακά σπίτια το χωριό αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο που αντικατοπτρίζει την ιστορία της ελληνικής υπαίθρου.

Η πλούσια βλάστηση που το περιβάλλει και η γειτνίαση με τοπόσημα όπως το ΜΑΝΙΑΚΙ το ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΟΥΦΙΕΡΟΥ κ.λ.π εντάσσει το χωριό στον χάρτη των αναζητήσεων όσων επιθυμούν να ανακαλύψουν και να εντρυφήσουν στην γοητεία της ενδοχώρας της Μεσσηνίας.

Ο στόχος των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης είναι μέσα από το διαδίκτυο να προβληθεί αυτός ο πλούτος και να εγείρει το ενδιαφέρον όχι μόνο των φυσιολατρών αλλά και των επιστημόνων που μπορούν να αναδείξουν και να βοηθήσουν στην διατήρηση του αρχιτεκτονικού πλούτου του χωριού. 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα