Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 11:07

Go On - Απόδραση στον τόπο που ζεις: Στο σπίτι του Πάτρικ Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη

Είναι πρόκληση να γνωρίζεις τον τόπο που ζεις. Λίγα μόνο χιλιόμετρα γύρω από το σπίτι σου υπάρχουν «θησαυροί» τους οποίους ίσως περίμενες καιρό για να εξερευνήσεις. Αλλωστε -όπως έλεγες- «είναι εκεί».  Οι προηγούμενοι μήνες, λόγω της όλης κατάστασης που έφερε η πανδημία, ήταν μια καλή αφορμή για πολλούς να γνωρίσουν τον τόπο που ζουν.

Γνωρίζατε ότι το καταπληκτικό σπίτι του Πάτρικ Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη, όχι μόνο είναι ανάμεσα στα ωραιότερα σπίτια στην Ελλάδα, αλλά διατίθεται και για ενοικίαση; Γι΄ αυτόν τον σκοπό αναπτύχθηκε συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη και της Aria Hotels.

Ο Πάτρικ και η Τζοάν Λη Φέρμορ δώρισαν το σπίτι τους στο Μουσείο Μπενάκη, για να χρησιμοποιείται για τη φιλοξενία συγγραφέων, ποιητών και άλλων όπως ερευνητών, που αναζητούν ήσυχο χώρο για να εμπνευστούν, να εργαστούν.

Ο χώρος μπορεί να ενοικιάζεται για 3 μήνες κάθε χρόνο, προκειμένου να εξασφαλίζονται έσοδα που θα διατίθενται για την συντήρησή του. Για τον λόγο αυτό, στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, οι χώροι μπορεί να μην είναι επισκέψιμοι.

Μια βόλτα εκεί όμως πάντα αξίζει!

Διαβάστε και για άλλες αποδράσεις στο

6ο τεύχος Go On

Γίνετε συνδρομητές και να παραλάβετε στην πόρτα σας δωρεάν κάθε νέο τεύχος Go On

Ξεφυλλίστε το στον υπολογιστή ή το κινητό σας: Go On

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα