Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 19:15

Σε Αχλαδοχώρι και Πεταλίδι οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης»

Με ξεναγούς τον πρόεδρο του Αχλαδοχωρίου Γιώργο Τσικρικά  και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάσω Τσιμόγιαννη και Μανώλη Γεωργόπουλο οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές» ξεναγήθηκαν στο παραλιακό μέτωπο του Αχλαδοχωρίου την περασμένη Κυριακή.

Όσοι παραβρέθηκαν στην δράση αυτή είχαν την μοναδική ευκαιρία να ακούσουν ιστορίες αλλά κυρίως να γνωρίσουν την «αρχιτεκτονική του βράχου» όπως η φύση κατόρθωσε στο πέρασμα του χρόνου να διαμορφώσει που σε συνάρτηση με το μεγαλείο της θάλασσας η ευρύτερη περιοχή αποτελεί ένα από τα ελκυστικότερα και μυσταγωγικά τοπόσημα.

Το Καλαμάκι οι Σπηλιές η Χελωναρία, η παραλία του Μαματά και άλλοι μικροί κολπίσκοι καλά κρυμμένοι και με ονομασίες που οι ντόπιοι έχουν αποδώσει εύστοχα η ευρύτερη περιοχή αποτελεί  μια πρόταση και για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού αλλά και όσους έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες καθώς στην περιοχή η οι χελώνες καρέτα καρέτα συχνά πυκνά εμφανίζονται και διεκδικούν τη δική τους θέση στην ακτογραμμή  και φυσικά τον σεβασμό του ανθρώπου.

Η επόμενη στάση των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης ήταν στο Πεταλίδι όπου η περιήγηση κράτησε μια ώρα σε γειτονιές και στην παραλία του Πεταλιδίου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα