Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 08:39

Βόλτα στην Κορώνη, απόδραση με ιστορία, γεύση και ηρεμία

Μια απόδραση διαφορετική, που υπόσχεται χαλάρωση, γευστικές απολαύσεις, θέα με ιστορία και πολλά πολλά χαμόγελα καλοσυνάτων ανθρώπων. Η Κορώνη, αυτός ο μικρός παραθαλάσσιος οικισμός, μας περιμένει στο νοτιοδυτικό άκρο του μεσσηνιακού κόλπου, για να απολαύσουμε τη "νησιώτικη" φινέτσα της.

Σοκάκια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από κοσμοπολίτικα νησιά, με κάθε λογής αγαθά και γεύσεις. Και φυσικά ξεχωρίζουν το Ενετικό της Κάστρο και το μικρό λιμάνι της, κατά μήκος του οποίου, δεκάδες ουζερί προσφέρουν τους μεζέδες τους, μαζί με το πλατύ χαμόγελο των αθρώπων τους.

το Κάστρο, η Παναγία Ελεήστρια, αλλά ακόμα η παραλία Μεμί, μια βόλτα με το καραβάκι μέχρι την απέναντι πλευρά, του μεσσηνιακού, τα μικρά μαγαζάκια με κάθε λογής αναμνηστικά μπιχλιμπίδια, το υπαίθριο βιβλιοπωλείο στο λιμάνι, και μεταξύ των μεζέδων το ψάρι με μπάμιες ή πλακί που σερβίρει ο Διονύσης Σιψάς, με οικογενειακή παράδοση από το 1902, είναι μόνο κάποιες από τις στάσεις που θα πρέπει να λογαριάσει στο πρόγραμμά του ο επισκέπτης.

Την Κορώνη αξίζει να επισκεφθείς.

Κ.Δ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα