Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 09:23

Κορυφαίος προορισμός για πεζοπορία και αναρρίχηση η νότια Πελοπόννησος

Από τους κορυφαίους προορισμούς για πεζοπορία και αναρρίχηση αναδεικνύεται η νότια Πελοπόννησος, με τη Μεσσηνία και τη Λακωνία να ξεχωρίζουν για τις υπέροχες εμπειρίες που προσφέρουν και τις ευκαιρίες απόδρασης που δίνουν, με το μοναδικό φυσικό τοπίο τους, σε διοργανωτές και συμμετέχοντες.

Οι εξωτερικές δραστηριότητες στην νότια Πελοπόννησο αποκτούν όλο και περισσότερους θαυμαστές απ' όλο τον κόσμο, και από την Ελλάδα φυσικά, ενώ παρατηρείται μια αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στους Έλληνες που επιλέγουν την περιοχή ως προορισμό για τις δραστηριότητές τους.
Η τρίμηνη καραντίνα, σε συνδυασμό με την ραγδαία μείωση του τουρισμού, έχει φέρει φέτος αλλαγές στο κοινό που αναζητά τις εξωτερικές δραστηριότητες και πλέον, όλο και περισσότεροι Έλληνες από όλη τη χώρα, αλλά και ντόπιοι, στρέφονται σε αυτόν τον τρόπο απόδρασης και διαφυγής από την καθημερινότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από τις ευκαιρίες στη φύση, υπάρχουν και επιλογές αναρριχητικά πάρκα στην ευρύτερη περιοχή, που αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών απ'όλο τον κόσμο. Τα πεζοπορικά μονοπάτια  έχουν αρχίσει να γνωρίζουν την προσοχή του κόσμου αλλά και των φορέων που σταδιακά κινητοποιούνται για την ανάδειξή του και χάρη στη μεγάλη αγάπη των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον χώρο, ας ελπίσουμε να κινητοποιηθεί περισσότερο η πολιτεία για την αξιοποίησή τους, στο μέλλον. 

Η αναρρίχηση και η πεζοπορία βρήκαν τους "οδηγούς" τους
Αν και οι δράσεις στηρίζονταν κυρίως σε ξένους τουρίστες που αναζητούσαν την εξόρμηση στην φύση στην Μεσσηνία, υπάρχει πλέον μεγάλη ανταπόκριση και από τους Έλληνες που έχουν έρθει πιο κοντά με την φύση, πράγμα που δεν αποκλείεται να σχετίζεται και με την τρίμηνη καραντίνα, επισημαίνεται από τους υπεύθυνους του Climb Up.
Αυτές οι εξορμήσεις γίνονται με πιστοποιημένους οδηγούς βουνού και εκπαιδευτές αναρρίχησης, ιστορικούς και ξεναγούς, ενώ τη δεδομένη στιγμή στις δράσεις του Climb Up συμπεριλαμβάνονται μονοήμερες αναρριχητικές εκδρομές στην Καρδαμύλη, αλλά και πεζοπορίες στον Ταΰγετο με ομαδικά γκρουπ.

Καθημερινές και Σαββατοκύριακα, στην Καρδαμύλη, τις δράσεις απολαμβάνουν παιδιά από 8 ετών και μεγάλοι, πάντα με τον απαιτούμενο αναρριχητικό εξοπλισμό, ενώ στις πεζοπορίες στον Ταΰγετο, που ξεκινούν από την Σπάρτη, πέραν των άλλων, λαμβάνουν μέρος παιδιά από 9 ετών και πάνω.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

 

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα