Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 19:25

Αποστόλου: Η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στο γάλα και το κρέας, στο νομοσχέδιο που έρχεται σύντομα στη Βουλή

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας αρμέγματος στις συσκευασίες του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Επίσης, προβλέπεται υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης του κρέατος στις ταμειακές μηχανές, στους χώρους πώλησης.
Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, στις συναντήσεις που είχε σήμερα στην Φωκίδα, με γεωργοκτηνοτρόφους και φορείς του αγροτικού χώρου, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου, που θα αποτελέσει τομή για τον κτηνοτροφικό κλάδο και το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση του φαινομένου των ελληνοποιήσεων και της μαύρης διακίνησης στον αγροτικό χώρο.
Ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε τη σημασία της κτηνοτροφίας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και πρόσθεσε πως η ενίσχυση της κτηνοτροφίας αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο, καθώς αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της υπαίθρου και ιδίως των ορεινών περιοχών, επισημαίνοντας παράλληλα πως ο κλάδος θα ενισχυθεί σημαντικά και από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα