Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019 09:31

Στήριξη του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

“Μας ενδιαφέρουν ως Περιφέρεια τα ζητήματα καινοτομίας στη γεωργία προκειμένου να έχουμε μια ανταγωνιστική γεωργία, καθώς η ανταγωνιστικότητα αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για τη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας. Για τον λόγο αυτό θα συνεργαστούμε με το Κέντρο Καινοτομίας”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στον χαιρετισμό του στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Γεωργίας 4.0 που διοργανώνει στην Τρίπολη η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ) -σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας(ΑΚΣΑ)- με θέμα “Η συμβολή της τεχνολογίας και της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα και στην δημιουργία ποιοτικά αναβαθμισμένων και διεθνώς εμπορεύσιμων προιόντων”.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε, παράλληλα, ότι για την περιφερειακή αρχή αποτελεί προτεραιότητα η άρδευση και για τον λόγο αυτό προωθεί την υλοποίηση 10 κομβικών έργων, τα οποία επιδιώκει να έχουν ολοκληρωθεί στη διάρκεια της τετραετίας:

“Αναφέρομαι στα φράγματα του Ασωπού και του Δόξα, καθώς και την λιμνοδεξαμενή στο Ξυλόκαστρο (στην Κορινθία), στο έργο του Ανάβαλου (στην Αργολίδα), στο μεγάλο έργο στη λίμνη Τάκα (στην Αρκαδία), στα φράγματα στον Φιλιατρινό και τον Μιναγιώτικο, όπως επίσης στο Τρίκορφο και στη Θουρία (στη Μεσσηνία), στο φράγμα της Κελεφίνας (στη Λακωνία), καθώς και τα δίκτυα του ΓΟΕΒ Παμίσου (στη Μεσσηνία). Ολα αυτά θα εξεταστούν σε σύσκεψη που θα έχω σύντομα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον υπουργό Μάκη Βορίδη”.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια “θα βοηθήσει ουσιαστικά όσους τυποποιούν αγροτικά προϊόντα και μετέχουν σε εκθέσεις στο εξωτερικό. Θα στηρίξουμε το κρασί, το λάδι και όλα τα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην Περιφέρεια η οποία αποτελεί το κέντρο της Μεσογειακής Διατροφής, εστιάζοντας στην προβολή τους, που θα επιφέρει αύξηση των εξαγωγών και κατ’ επέκταση αύξηση του πλούτου”.

Το διήμερο συνέδριο, οι εργασίες του οποίου άρχισαν την Παρασκευή 1η και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα