Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 22:00

Ελαιόλαδο: Καιρός να περπατήσουμε στα χωράφια μας...

Όλο και περισσότερο το νου τους πρέπει να έχουν οι ελαιοπαραγωγοί καθώς ο δάκος και το γλοιοσπόριο καραδοκεί ενόψει της ελαιοσυγκομιδής. Μπορεί η χρονιά να χαρακτηρίζεται καλή και χωρίς προβλήματα, παρά την αβεβαιότητα για την τιμή, αλλά ο μύκητας δεν έχει εξαφανιστεί.

Μάθαμε από τα παθήματα των αμέσως προηγούμενων ετών πως θα πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε. Μάθαμε πως η φροντίδα της ελιάς ξεκινά πριν από την άνθιση και πως η επιφυλακή για τους παραγωγούς ισχύει μέχρι την τελευταία στιγμή. Μάθαμε όμως πρέπει να περπατάμε τακτικά τα χωράφια μας και να εξετάζουμε τον καρπό και τα δέντρα μας; Μάθαμε πως καμιά φορά συμφέρει να μαζέψουμε νωρίτερα, λιγότερα και καλύτερα παρά αργότερα περισσότερα και χειρότερα;

Ας συμβουλευτούμε τους γεωπόνους, δημοσίου ή ιδιωτικού φορέα και ας κρίνουμε και μόνοι μας για το ρίσκο που θα πάρουμε. Ανεξάρτητα από την υψηλή ή χαμηλή τιμή τη φετινή χρονιά, θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε υπεύθυνοι παραγωγοί.

Σημ: Τις προηγούμενες ημέρες αναρτήθηκαν διαδικτυακά φωτογραφίες που φανερώνουν μεγάλα προβλήματα στη σοδειά περιοχών της Κρήτης. Η φωτογραφία που αναρτούμε σήμερα και η οποία συνοδεύει αυτό το άρθρο είναι από καρπό καλλιέργειας κοντά σε παραλιακή περιοχή στη Μεσσηνία.

Κ.Δ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα