Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 22:00

Ελαιόλαδο: Καιρός να περπατήσουμε στα χωράφια μας...

Όλο και περισσότερο το νου τους πρέπει να έχουν οι ελαιοπαραγωγοί καθώς ο δάκος και το γλοιοσπόριο καραδοκεί ενόψει της ελαιοσυγκομιδής. Μπορεί η χρονιά να χαρακτηρίζεται καλή και χωρίς προβλήματα, παρά την αβεβαιότητα για την τιμή, αλλά ο μύκητας δεν έχει εξαφανιστεί.

Μάθαμε από τα παθήματα των αμέσως προηγούμενων ετών πως θα πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε. Μάθαμε πως η φροντίδα της ελιάς ξεκινά πριν από την άνθιση και πως η επιφυλακή για τους παραγωγούς ισχύει μέχρι την τελευταία στιγμή. Μάθαμε όμως πρέπει να περπατάμε τακτικά τα χωράφια μας και να εξετάζουμε τον καρπό και τα δέντρα μας; Μάθαμε πως καμιά φορά συμφέρει να μαζέψουμε νωρίτερα, λιγότερα και καλύτερα παρά αργότερα περισσότερα και χειρότερα;

Ας συμβουλευτούμε τους γεωπόνους, δημοσίου ή ιδιωτικού φορέα και ας κρίνουμε και μόνοι μας για το ρίσκο που θα πάρουμε. Ανεξάρτητα από την υψηλή ή χαμηλή τιμή τη φετινή χρονιά, θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε υπεύθυνοι παραγωγοί.

Σημ: Τις προηγούμενες ημέρες αναρτήθηκαν διαδικτυακά φωτογραφίες που φανερώνουν μεγάλα προβλήματα στη σοδειά περιοχών της Κρήτης. Η φωτογραφία που αναρτούμε σήμερα και η οποία συνοδεύει αυτό το άρθρο είναι από καρπό καλλιέργειας κοντά σε παραλιακή περιοχή στη Μεσσηνία.

Κ.Δ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα