Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 12:29

Στα Μέγαρα κλέβουν ελαιόκαρπο και κάνουν ζημιές στα δέντρα

Στα Μέγαρα κλέβουν τον καρπό και προκαλούν σημαντικές ζημιές στα ελαιόδεντρα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς το φαινόμενο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σε ευρεία σύσκεψη αποφασίστηκε να ληφθούν άμεσα μέτρα με περιπολίες από την Αγρονομία, εθελοντικούς φορείς, την Αστυνομία, αγροτικούς συλλόγου, ενώ κατέστη σαφές πως κανένα ελαιοτριβείο δεν θα δεχτεί ελαιόκαρπο από άγνωστα άτομα, χωρίς αγροτική περιουσία στην περιοχή.

Η σύσκεψη έγινε στο Δημαρχείο Μεγάρων, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, και παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος, της Ασφάλειας και της Τροχαίας, εκπρόσωπος του Δασαρχείου, οι επιχειρηματίες των ελαιοτριβείων των Μεγάρων, εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων, των Εθελοντικών οργανώσεων και άλλων τοπικών φορέων που εμπλέκονται και μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος των κλοπών του ελαιοκάρπου και των ζημιών που προκαλούνται γενικά στην παραγωγή της ελιάς.

Κοινή διαπίστωση ότι ακτήμονες κλέβουν ελαιόκαρπο και εμφανίζονται στα ελαιοτριβεία για να πάρουν ελαιόλαδο.

Συζητήθηκε το ζήτημα σε πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας και αναμένονται αποτελέσματα μέχρι το τέλος της φετινής ελαιοκομικής περιόδου αλλά και για του χρόνου που θα υπάρξουν πολλές δράσεις και προληπτικά μέτρα, για την πλήρη αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Καλούνται επίσης όλοι οι συμπολίτες με κάθε τρόπο να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια και οι παραβάτες ας το έχουν υπόψη τους ότι αν συλληφθούν να κλέβουν ελιές οι συνέπειες θα είναι πολύ μεγάλες.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε: 

«Υστερα από τη σημερινή συζήτηση, πιστεύω ότι όσοι έχουν στο μυαλό τους να κλέψουν ελιές από τον Μεγαρίτικο κάμπο θα μπλέξουν άσκημα. Εχουν πλέον γνώση οι φύλακες και δεν θα μπορούν όσοι ορέγονται κλοπές ελαιοκάρπου, να δράσουν ανεξέλεγκτα. Για εφέτος θα υπάρχουν περιπολίες και ο κάμπος θα εποπτεύεται. Για του χρόνου τα πράγματα θα δρομολογηθούν έτσι ώστε να εξαφανιστεί εντελώς το φαινόμενο.
Οφείλω να υπογραμμίσω ότι εκτός των Αστυνομικών αρχών και της Αγρονομίας, θετική θα είναι και η συμβολή των αγροτικών Συλλόγων και των συμπολιτών επιχειρηματιών των Ελαιοτριβείων τους οποίους ευχαριστώ για την θετική στάση τους και την συνδρομή τους στην αποτροπή νέων κλοπών ελαιοκάρπου.
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και χρειάζεται καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και χαίρομαι που υπάρχει πνεύμα ενότητας και συνεννόησης. Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στην όλη προσπάθεια».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα