Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 22:22

Οι λόγοι που τα ρόδια μας σκάνε και πως θα το αντιμετωπίσουμε

Το σκάσιμο στους καρπούς της ροδιάς είναι ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρούμε κάθε χρόνο, στις αρχές του φθινοπώρου με αποτέλεσμα να χαλάει την όμορφη εικόνα που προσφέρει αυτό το δέντρο και φυσικά να σημειώνονται απώλειες στην συγκομιδή του.

Αρχικά, μία βασική αιτία στην οποία οφείλεται η απώλεια των καρπών της ροδιάς είναι πως πολλές φορές παραμελούμε το πότισμα της τους θερινούς μήνες, εφόσον το φθινόπωρο είναι η εποχή της.

Ακόμα, οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μεταξύ μέρας και νύχτας κατά την περίοδο ανάπτυξης του εσωτερικού καρπού επηρεάζουν αρκετά την ομαλή ανάπτυξη του καρπού.

Τέλος, τα κλαδιά που έχουν λιγότερα φύλλα, ο καρπός είναι πιο ευαίσθητος και εκτεθειμένος στον ήλιο με αποτέλεσμα να σκληραίνει η φλούδα και να σκάει ο καρπός.

 

Έτσι καταλαβαίνουμε πως ένας τρόπος για την αντιμετώπιση του σκασίματος είναι το συστηματικό πότισμα του δέντρου, περίπου 1- 2 φορές την εβδομάδα ως το βασικό πότισμα του, την περίοδο κυρίως του καλοκαιριού που οι καρποί απειλούνται από τις πιο υψηλές θερμοκρασίες.

Τέλος, αν επιλέξουμε να καταφύγουμε  σε λιπάσματα για τη ροδιά μας καλό είναι να επιλέγουμε βιολογικά λιπάσματα με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, όπου θα ευνοήσει την ανάπτυξη του καρπού.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022