Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 20:12

Αντ. Παρασκευόπουλος: Η ολοκληρωμένη φυτοπροστασία υποχρέωση όλων των παραγωγών (Βίντεο)

Η ολοκληρωμένη φυτοπροστασία είναι υποχρέωση των παραγωγών να εφαρμοστεί επισημαίνει ο γεωπόνος, διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος.

Ο ίδιος, ήταν συντονιστής για τα πρότυπα της ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη χώρα μας. Συντόνισε την προσπάθεια μαζί με τους ερευνητές και βγήκε το αποτέλεσμα που μπορεί να δει κάποιος στη Διεύθυνση Φυτικής Παραγωγής, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εκεί γίνεται σαφές το τι πρέπει να κάνει ένας παραγωγός, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας. Τι είναι υποχρεωτικό και τι προαιρετικό.

Όπως εξήγησε, η δουλειά αυτή έγινε από τη συγκεκριμένη ομάδα για να υπάρχει εφαρμόσιμο αποτέλεσμα από τους παραγωγούς.

Δείτε το βίντεο:

Ο κ. Παρασκευόπουλος, σε αυστηρό ύφος τόνισε πως είναι απαράδεκτο να ανιχνεύονται σε ελληνικά τοπικά προϊόντα υπολείμματα, που δυσφημούν τη χώρα μας και δημιουργούν προβλήματα, μιλώντας στη διάρκεια της Filiatra Agrovision 2019, με θέμα «Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία. Από τον χημικό στον αειφόρο τρόπο διαχείρισης εχθρών και ασθενειών». Εξήγησε πως η ολοκληρωμένη φυτοπροστασία και γενικότερα η σύγχρονη φυτοπροστασία, δε βασίζεται στα χημικά, αλλά συνδυάζει τεχνικές και μεθόδους, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία της ορθής χρήσης των φυτοφαρμάκων. Προέτρεψε δε τους παραγωγούς να διαβάζουν πάντα την ετικέτα.

Παρουσίασε την εξέλιξη της περιοχής, δείχνοντας εικόνες από σύγχρονες θερμοκηπικές εγκαταστάσεις, όπου γίνεται και αφαλάτωση, αναφέρθηκε στα αμμοπηλώδη εδάφη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η δυτική περιοχή της Πελοποννήσου είναι ιδανικός τόπος «να γίνει ο λαχανόκηπος της Ευρώπης». Μίλησε για ανάγκη αξιοποίησης όλης της περιοχής από την Πύλο μέχρι την Πάτρα, όπου υπάρχουν πολλά ποτάμια, νερό, βροχοπτώσεις.

Να σημειωθεί πως η ΔΑΟΚ Τριφυλίας εκπροσώπησε την Ελλάδα στον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης και όπως είπε «τα αποτελέσματα ήταν άριστα για τη χώρα», αν και η εικόνα αυτή δεν αντιπροσωπεύει ολόκληρη την Ελλάδα.

«Διαβάστε περισσότερα στο 11ο τεύχος της Εύφορης Γης»

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα