Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 13:23

Διάσωση και μελέτη 100 ποικιλιών συκιάς στη Μεσσηνία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο με τίτλο «Διάσωση Εθνικού Καταλόγου Ποικιλιών Συκιάς του τµήµατος Ελαίας Καλαµάτας του ΕΛΓΟ - ∆ήμητρα», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και υλοποιήθηκε από το ΙΕΛΥΑ Τμήμα Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο του έργου μετεγκαταστάθηκε η Εθνική συλλογή ποικιλιών συκιάς στο αγρόκτημα του Ινστιτούτου στη Βελίκα. Σκοπός εκτός της διάσωσης των ποικιλιών είναι να μελετηθεί η ανάπτυξη 100 διαφορετικών ποικιλιών Συκιάς στον αγρό, σε ίδιες ακριβώς εδαφοκλιματικές συνθήκες και να περιγραφούν και τα μορφολογικά τους χαρακτηριστικά. Το έργο δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί χωρίς τη σημαντική συμβολή όλου του προσωπικού του Τμήματος Ελαίας Καλαμάτας και τη συμπλήρωση των εργασιών από τα χρήματα των υπολοίπων προγραμμάτων του ΕΛΓΟ. 

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο επιστημονικά υπεύθυνος του έργου Παναγιώτης Κάτσαρης, καθοριστική ήταν η οικονομική συμβολή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Επίσης σημαντική ήταν η συμβολή του Δρ. Βας. Στουρνάρα, δόκιμου ερευνητή, της Δρ. Μίνας Καυκαλέτου, δόκιμης ερευνήτριας, της Παναγιώτας Μπούνα, της Ασημούλας Καρδιμάκη, της Αγγελικής Καρέζου και τη Στέλλας Καραφύλλη, στην υλοποίηση του έργου.

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα