Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 17:05

Στη ΣΥΚΙΚΗ εκπρόσωποι της Γερμανικής Πρεσβείας

Τη ΣΥΚΙΚΗ επισκέφθηκαν χθές εκπρόσωποι της Γερμανικής Πρεσβείας, συνοδευόμενοι από τον βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο. Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου όπου ιδιαίτερη εντύπωση τους προκάλεσε ο τρόπος διαχείρισης και τυποποίησης του προϊόντος.

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν τη ΣΥΚΙΚΗ ο επικεφαλής Οικονομικού τμήματος της Γερμανικής Πρεσβείας Michael Dorn, η προϊσταμένη Οικονομικού και Κοινωνικού Τμήματος Doris Tippmann και ο προϊστάμενος τμήματος Εργασίας Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων Andrea Kehrbach.

Αρχικά έγινε παρουσίαση της ΣΥΚΙΚΗΣ, η οποία -όπως τονίστηκε- αποτελεί έναν από τους παλαιότερους συνεταιρισμούς της Ελληνικής επικράτειας που επιχειρεί αδιάλειπτα από την ίδρυσή του, με καθαρά εξαγωγικό χαρακτήρα. Υπογραμμίστηκε πως η ΣΥΚΙΚΗ παρουσιάζει επί σειρά ετών καθαρά οικονομικά αποτελέσματα, κέρδη προ και μετά φόρων, εντάσσοντάς την στους ισχυρότερους συνεταιρισμούς της χώρας, με βασικό μέλημα την ανάπτυξη της οικονομίας των συκοπαραγωγών.

Αυτό επιτυγχάνεται με συστηματική και προγραμματισμένη καλλιέργεια της συκιάς, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας των σύκων, σε συνδυασμό με τη φροντίδα του περιβάλλοντος.
Επισημάνθηκε δε, πως η συμβολή ισχυρών αγροτικών συνεταιρισμών αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα στον κλάδο των τροφίμων, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των ανεπτυγμένων οικονομιών της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Ολλανδίας και πολλών άλλων Ευρωπαϊκών κρατών.

Οι εκπρόσωποι της πρεσβείας ενημερώθηκαν για τα θέματα και τους προβληματισμούς του συνεταιρισμού, επισημάνθηκε η έλλειψη που υπάρχει στην πρώτη ύλη, αναφέροντας πως μέσω της αναδιάρθρωσης των συκαιώνων θα επιτευχθεί αύξηση της παραγωγής και ενδυνάμωση.
Ενώ δήλωσαν εντυπωσιασμένοι που και η εξωστρέφεια της ΣΥΚΙΚΗΣ η οποία καταφέρνει να εξάγει το προϊόν στο σύνολό του τυποποιημένο, πιστοποιημένο και σε πολύ καλή ποιότητα.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα