Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 10:12

Ικανοποιήθηκε το αίτημα των δασικών συνεταιρισμών Φθιώτιδας

Εκπληρώθηκε το αίτημα δεκάδων συνεταιρισμών αφού δόθηκε παράταση στο χρόνο προσαρμογής των Δασικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΔΑΣΟ) στα άρθρα του Νόμου 4423/2016 από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας, μετά από διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των ΔΑΣΟ της Φθιώτιδας και αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες τους, κατέθεσε την από 20/9/2019 αναφορά στον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, μεταφέροντας το αίτημά τους για παράταση καθώς και την ανάγκη για επανεξέταση ορισμένων δυσμενών διατάξεων του Ν. 4423/2016.
Οι διατάξεις αυτές αποκλείουν πολλούς από την ιδιότητα του δασεργάτη μην επιτρέποντας έτσι στους ΔΑΣΟ να έχουν τον απαιτούμενο αριθμό μελών που ορίζει ο νόμος.


Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, σε δήλωσή του ο Χειμάρας σημειώνει:
«Δόθηκε και επίσημα παράταση μέχρι τις 31/3/2020 στην προθεσμία προσαρμογής των Δασικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων στα άρθρα του Ν. 4423/2016 και η οποία έληγε στις 27/9/2019.
Εκ μέρους των Φθιωτικών ΔΑΣΟ, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υπουργό κ. Χατζηδάκη καθώς με αυτή την παράταση συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία τους. Η σχετική νομοθεσία θα πρέπει τώρα να λάβει υπόψιν όλες τις ιδιαιτερότητες που διέπουν τη λειτουργία των ΔΑΣΟ και ιδιαίτερα αυτών που δραστηριοποιούνται σε δύσβατες περιοχές, όπως οι ορεινές κοινότητες της Φθιώτιδας, και συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική οικονομία και διαχείριση των δασών.»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα