Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 16:49

ΣΥΚΙΚΗ: Προσπάθεια για αναδιάρθρωση της συκοκαλλιέργειας με τη νέα Προγραμματική Περίοδο

Με στόχο να συμπεριληφθεί η αναδιάρθρωση των συκεώνων της Μεσσηνίας και της Λακωνίας στο σχεδιασμό της νέας Προγραμματικής Περιόδου, η διοίκηση της ΣΥΚΙΚΗΣ ανέλυσε τα οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη που θα προκύψουν, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, σε συνάντηση εργασίας με τον ΟΟΣΑ, την 1η Οκτωβρίου, στα Ιωάννινα.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο διαμόρφωσης της Στρατηγικής για την Περιφερική Ανάπτυξη στην Ελλάδα μετά το 2020.

H διάσωση της συκοκαλλιεργειας, η λειτουργία των συνεταιρισμών και στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν από την αναδιάρθρωση, αναλύθηκαν διεξοδικά, παρουσία του προέδρου της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτη Παπαγεωργίου, από τον διευθυντή του συνεταιρισμού Γιώργο Αγγελόπουλο. Παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση της συκοπαραγωγής καθώς και την  σημασία της αναδιάρθρωσης των συκεώνων με τις αναπτυξιακές προοπτικές που θα επιφέρει στη Νότια Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στους νομούς της Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας, μέσω τεκμηριωμένης οικονομοτεχνικής μελέτης η οποία έχει εκπονηθεί από τη ΣΥΚΙΚΗ.

Στη συνάντηση παρέστη και ο αναπληρωτής διευθυντής Λάμπρος Λαγός, ενώ η παρουσίαση και οι προτάσεις υποστηρίχθηκαν κι ενισχύθηκαν από τον αντιπεριφεριεάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, ο όποιος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τόνισε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθεί η αναδιάρθρωση των συκεώνων της ΣΥΚΙΚΗΣ στο σχεδιασμό της συγκεκριμένης Προγραμματικής Περιόδου. Υποστηρικτής της όλης προσπάθειας ήταν και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Στη συνέχεια λόγω του σημαντικού ενδιαφέροντος, τόσο από τους εκπροσώπους του ΟΟΣΑ όσο και από τους  εκπροσώπους των υπουργείων, ακολούθησε συζήτηση, όπου ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ με τα στελέχη της, απάντησαν σε ερωτήσεις και έδωσαν διευκρινήσεις αναφορικά με την διάσωση της καλλιέργειας, τη λειτουργία των συνεταιρισμών, αλλά και στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν.

Στόχος της συνάντησης εργασίας στα Ιωάννινα, με κλιμάκιο του ΟΟΣΑ και εκπροσώπους υπουργείων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και θεσμικών, παραγωγικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και άλλων φορέων, ήταν η ανάδειξη των μελλοντικών δυνατοτήτων ανάπτυξης .για την παρουσίαση της υφιστάμενης, ενώ διατυπώθηκαν απόψεις για τις αναπτυξιακές προοπτικές τομέων και Περιφερειών.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα