Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 19:07

Αγκυλώσεις και στρεβλώσεις καταγράφει ο Συνήγορος του Πολίτη στην Ειδική Έκθεση "Ενισχύσεις και Πρωτογενής Παραγωγή"

Αγκυλώσεις, στρεβλώσεις, γραφειοκρατικά προσκόμματα και υπέρμετρες καθυστερήσεις σε μία σειρά διαδικασιών, καθώς και στην ενημέρωση των παραγωγών καταγράφονται μεταξύ άλλων στην πρώτη συστηματική αποτύπωση της μακροχρόνιας εμπειρίας της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνήγορου του Πολίτη αναφορικά με τις διοικητικές δυσλειτουργίες στη διαχείριση των ενισχύσεων στη πρωτογενή παραγωγή, στον αγροτικό, κτηνοτροφικό και αλιευτικό τομέα της οικονομικής δράσης.

Η ειδική έκθεση «Ενισχύσεις & Πρωτογενής Παραγωγή» παρουσιάστηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη, στη ∆ηµοτική Πινακοθήκη Λάρισας, τη ∆ευτέρα 30 Σεπτεµβρίου 2019.

Από τα πιο κρίσιμα σημεία είναι η καταγραφή των καθυστερήσεων, στρεβλώσεων κ.λπ. στην ενημέρωση των παραγωγών για επιβληθείσες κυρώσεις, στις πληρωμές τους μετά από αποδοχή ενστάσεων, στις διαδικασίες ανάκτησης ενισχύσεων και στην εκδίκαση αλιευτικών προσφυγών.

Επιπλέον, αξιολογείται η ευθύνη των ενδιάμεσων φορέων, επισημαίνονται πλημμέλειες σε ελέγχους κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και σφάλματα κατά τη ψηφιοποίηση αγροτεμαχίων και την αποτύπωση του χαρτογραφικού υπόβαθρου. Στην ειδική έκθεση περιλαμβάνονται δεκατέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις που εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν τόσο τα δομικά προβλήματα, ιδίως στον τομέα των ενισχύσεων, όσο και η προετοιμασία των Ελλήνων παραγωγών ενόψει των νέων συνθηκών.

Διαβάστε εδώ, ολόκληρη την ειδική έκθεση

«Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο 11ο τευχός της Εύφορης Γης»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα