Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 13:22

Η ελαφρόπετρα, μοναδικό φυσικό ελληνικό υπόστρωμα υδροπονίας (Βίντεο)

Τα οφέλη, για τον αγροτικό τομέα, ενός ελληνικού φυσικού προϊόντος που δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, αναλύει ο υπεύθυνος εμπορίας της ΛΑΒΑ ΑΕ, Θέμης Καβαλιέρος. Πρόκειται για το μοναδικό φυσικό ελληνικό υπόστρωμα.

Η παρουσίαση του προϊόντος agroLAVA, που εξορύσσει και εκμεταλλεύεται η εταιρεία Λάβα, η οποία ανήκει στο Όμιλο Ηρακλή, έγινε στο πλαίσιο των συνεδριακών εργασιών της έκθεσης Filiatra Agrovision 2019.

Η εν λόγω εταιρεία, η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία ελαφρόπετρας στον κόσμο, σύμφωνα με τον κ. Καβαλιέρο, διαθέτει το συγκεκριμένο προϊόν από τη Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο, την Κρήτη και την Αθήνα, ενώ γίνεται και εξαγωγή.
Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δομικό υλικό, σε γεωτεχνικά έργα, αγροτικές εφαρμογές, βιομηχανικά προϊόντα και στην παραγωγή τσιμέντου.

Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε από την περιοχή των Φιλιατρών, εξελίχθηκε και είναι πλέον σημαντική η χρήση της και ως εδαφοβελτιωτικό. Χρησιμοποιείται σε εδάφη είτε πυλώδη (βελτιώνει την αεροπερατότητα), είτε αργυλώδη (συγκρατεί την υγρασία).
Το υπόστρωμα ελαφρόπετρας agroLAVA, είναι το μοναδικό φυσικό υπόστρωμα υδροπονίας, είναι αδρανές, πορώδες, εξορύσσεται στη Νίσυρο, είναι φυσική πρώτη ύλη σταθερής ποιότητας, δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία, είναι απόλυτα φιλικό στο περιβάλλον και απαλλαγμένο σαν πρώτη ύλη από φυτοπαθογόνους μικροοργανισμούς. Ιδανικό για κηπευτικά και ανθοκομία.
Τα πλεονεκτήματα του είναι η σταθερή ποιότητα και η απόλυτη καθαρότητα, καθώς είναι ένα χημικά αδρανές υλικό. Επιπλέον εξασφαλίζει ιδανική ισορροπία αέρα και νερού και η δομή του δεν υποβαθμίζεται με την πάροδο του χρόνου.
Επίσης διαβρέχεται πολύ εύκολα αν θέλει κάποιος να το επαναχρησιμοποιήσει και πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι μετά την ολοκλήρωση της χρήσης του δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Είναι πιστοποιημένο προϊόν με Ecolabel και διατίθεται σε συσκευασία slaps, σάκους ή χύμα.

Το agroLAVA αποτελεί ένα προϊόν με την μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα και ενδείκνυται για καλλιέργεια σε γλάστρα και κάθετη υδροπονία.
Στο πλαίσιο ερευνών έχει γίνει συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπως επεσήμανε μεταξύ των άλλων, ο κ. Καβαλιέρος.

Δείτε το βίντεο:

«Διαβάστε περισσότερα στο 11ο τεύχος της Εύφορης Γης»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα