Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 15:13

Με εξαιρετική απόδοση το πρώτο ελαιόλαδο των Αγίων Αποστόλων Λακωνίας

Με εξαιρετική απόδοση έβγαλε το πρώτο του ελαιόλαδο για τη φετινή σεζόν ο Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων Λακωνίας, ξεπερνώντας στην καλύτερη περίπτωση τα 23 κιλά ελαιόλαδο ανά 100 κιλά ελιάς, ενώ η κατώτερη απόδοση δεν έπεσε κάτω από 19 κιλά. Το αποτέλεσμα της πρώτης συγκομιδής το Σαββατοκύριακο που πέρασε, δίνει μεγάλες ελπίδες για τη φετινή σοδειά στον Συνεταιρισμό, ο οποίος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και λαμβάνει προσφορές, ελπίζοντας σε καλές τιμές. Να σημειωθεί πως πέρυσι ο Συνεταιρισμός πούλησε στα 4,3 ευρώ το κιλό.

Μιλώντας ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Παναγιώτης Μπατζάκης, στην Εύφορη Γη, με αφορμή την έναρξη της συγκομιδής της Αθηνολιάς, τόνισε την εξαιρετική απόδοση, παρότι είναι αρκετά νωρίς ακόμα,αλλά και την ποιότητα του αγουρέλαιου που παράχθηκε, με εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Ηδη μάλιστα έχει σταλεί δείγμα και αναμένεται το αποτέλεσμα για την περιεκτικότητα του προϊόντος σε πολυφαινόλες, που αναμένεται ιδιαίτερα υψηλή.

Η συγκομιδή ξεκίνησε, οι δεξαμενές γεμίζουν σταδιακά εν αναμονή της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πλειοψηφία των καλλιεργητών να έχουν μπει στα χωράφια τους για να συλλέξουν τη φετινή σοδειά, περιμένοντας καλές αποδόσεις, πολύ καλή ποιότητα και τιμές.

Κέλλυ Δημητρούλια

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα