Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 17:11

Φιστίκι αραχίδα: Μικρότερη παραγωγή, υψηλότερη τιμή στη Μεσσηνία

Φιστίκι αραχίδα: Μικρότερη παραγωγή, υψηλότερη τιμή στη Μεσσηνία

Δείτε το βίντεο της εκπομπής:

Αλωνίζουν φιστίκι στην Καλαμάτα - 2.000 στρέμματα περιμένουν νέους αγρότες και νέες καλλιέργειες (Βίντεο)

Διαβάστε το άρθρο:

Ξεκίνησε η παραγωγή του φιστικιού αραχίδα στη Μεσσηνία και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ξεκινήσει το αλώνισμα. Η τιμή, λόγω της μειωμένης σοδειάς φέτος αναμένεται να σημειώσει αύξηση και από τα 90 λεπτά πέρυσι να ξεπεράσει ίσως και το 1,20 ευρώ φέτος.

Άλλωστε, η χαμηλή τιμή, που κυμάνθηκε έως 0,95 ευρώ πέρυσι ήταν και η βασική αιτία που φέτος καλλιεργήθηκαν πολύ λιγότερα στρέμματα. Αν δηλαδή πέρυσι η συνολική έκταση ήταν περίπου 1.500 στρέμματα, φέτος δεν ξεπερνάει τα 1.000 σε Μεσσήνη -  Καλαμάτα. Ανάλογα φαίνεται πως κινήθηκαν και οι παραγωγοί στην περιοχή της Ηλείας, όπου επίσης παρατηρείται μείωση της σοδειάς.

Η ποιότητα γενικά χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, ενώ η ποσότητα για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις εκτιμάται πως θα μπορούσαν να είχαν πάει καλύτερα αν είχε ευνοήσει περισσότερο ο καιρός.

Οι παραγωγοί είναι στη διαπραγμάτευση αυτή την περίοδο και περιμένουν πως θα κινηθούν οι έμποροι ενόψει του αλωνίσματος, στα τέλη της εβδομάδας, αφού τα πρώτα φιστίκια βγήκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και ήδη έχουν αρχίσει να ξεραίνονται. 

Κέλλυ Δημητρούλια

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022