Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 18:10

Ελιές και σταφίδες κατέστρεψε το χαλάζι

Εντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, με σοβαρές συνέπειες στην ελαιοπαραγωγή, τη σταφιδοπαραγωγή και τ’ αμπέλια, σε συγκεκριμένες περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.
Η ζημιά στις ελιές, στην περιοχή της Μεσσηνίας, σε περιοχές των Δήμων Πύλου - Νέστορος και Τριφυλίας, πλησιάζει, ίσως να ξεπερνάει το 70% καθώς η χαλαζόπτωση και το μέγεθος του χαλαζιού προκάλεσε μεγάλη καρπόπτωση κι έπληξε σημαντικά ακόμα και την παραγωγή που παρέμεινε στα δέντρα, για την προστασία της οποίας οι καλλιεργητές καλούνται άμεσα να κάνουν επεμβάσεις με χαλκούχα σκευάσματα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλοο οποίος βρέθηκε μαζί με γεωπόνους άμεσα δίπλα στους πληγέντες. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά το γεωπόνου Κωνσταντίνου Μαθιόπουλου, ο οποίος στέκεται στη μεγάλη έκταση της περιοχής που επλήγη, κάνοντας λόγο για ακτίνα τουλάχιστον 6 χιλιομέτρων.

Οι παραγωγοί βρίσκονται εν αναμονή των αναγγελιών για να δηλώσουν τη ζημιά, ελπίζοντας σε αποζημίωση, μια χρονιά που η ελαιοπαραγωγή αναμενόταν ικανοποιητική, και στην συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα, ήδη έχει γίνει αυτοψία από τον επόπτη του ΕΛΓΑ κ. Ηλιοπουλο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, η βροχή γενικότερα ωφέλησε τις καλλιέργειες και κυρίως την ελαιοκαλλιέργεια, στις περιοχές όπου δε σημειώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα.


Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα