Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 17:57

Ανησυχία κι έντονη κινητικότητα για το ενδεχόμενο αμερικανικών δασμών σε ελιές και λάδι (Βίντεο)

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επιβολής αμερικανικών δασμών στο ελληνικό ελαιόλαδο και τις ελληνικές ελιές ίσως από την επόμενη χρονιά, ενώ έχει ήδη σημειωθεί μια κινητικότητα από την Κυβέρνηση να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για την ώρα φαίνεται να μην επηρεάζονται οι ελληνικές εξαγωγές, όπως προκύπτει την απάντηση που έδωσε στην ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Π. Μαντά το υπουργείο Εξωτερικών.

Στο σχόλιό του ο κ. Μαντάς επισημαίνει την κινητικότητα της Κυβέρνησης και πως η ειδική ομάδα που προετοιμάζει τον εμπορικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής κάνει ό,τι μπορεί να ανατραπεί το αρνητικό αυτό ενδεχόμενο.

Αντιλαμβανόμενος πως κάτι τέτοιο, ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου και με πιεσμένες τις τιμές θα έκανε μεγάλη ζημιά, αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν θα γίνει φέτος, συζητείται όμως από το 2020, και υπάρχει ελπίδα  η Κυβέρνηση να πετύχει τον στόχο της και να μην επιβληθούν δασμοί.

Δείτε το βίντεο:

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: "Στην απάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κ. Φραγκογιάννη επισημαίνεται η συχνή, συστηματική και σε πολλαπλά επίπεδα δραστηριοποίηση της κυβέρνησης για το εν λόγω ζήτημα. Ειδικότερα γίνεται αναφορά στην δραστηριότητα της ομάδας εργασίας περί «Εμπορικών Θεμάτων» που έχει συσταθεί και στο πλαίσιο της οποίας θα τεθεί και το ζήτημα της ενδεχόμενης επιβολής αμερικανικών δασμών σε ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Παράλληλα η Ελληνική Πρεσβεία και τα Γραφεία Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων στις ΗΠΑ παρακολουθούν και προβάλλουν το θέμα ενδελεχώς.

 

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα