Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 16:20

Κιλκίς: 4,5 τόνους επιτραπέζιο σταφύλι/στρέμμα για εξαγωγή (Βίντεο)

Εξαιρετική ποιότητα, πάρα πολύ μεγάλη οψιμότητα και καλές αγορές με ικανοποιητικές τιμές κατάφεραν μέσα σε λίγο  χρόνο τα μέλη της ομάδας παραγωγών «Μακεδονικοί Αμπελώνες». Τόλμησαν και καλλιέργησαν μια ποικιλία που ούτε οι ίδιοι δεν ήξεραν, αλλά κατάφεραν να κερδίσουν καταναλωτές στο εξωτερικό. Πρόκειται για την επιτραπέζια ποικιλία Crimson την οποία τα 18 μέλη της ομάδας που συστάθηκε το 2015, καλλιεργούν σε συνολικά 500 στρέμματα.

Δείτε το βίντεο:

Η έδρα της ομάδας είναι στο Κιλκίς και τα αποτελέσματα έρχονται μόνο και μόνο από την παραγωγή τους, με δεδομένη τη μη ύπαρξη επιδοτήσεων.

Η παραγωγή τους με την εφαρμογή γεωργίας ακριβείας, φτάνει στους 4,5 τόνους το στρέμμα, αν εξαιρέσει κανείς την περυσινή χρονιά, η οποία δεν ήταν καλή.

Το μέλος της Ομάδας Παραγωγών Σταφυλιού Crimson, Γεώργιος Παπαδόπουλος μιλώντας στην Καλαμάτα, σε ημερίδα του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ) τόνισε: «Είχαμε την τύχη να ανταμώσουν οι δρόμοι μας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Μας βοήθησαν απίστευτα για να εφαρμόσουμε γεωργία ακριβείας και το κάνουμε αρκετά καλά. Εκσυγχρονίσαμε την παραγωγή μας, αποκτώντας καλλιέργεια με επιστημονικές αισθήσεις».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο 10ο τεύχος "Εύφορη Γη"

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα