Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 15:50

Οι κλιματικές συνθήκες επηρεάζουν τη μελισσοκομία - Κινήσεις για μελισσοκομικά πάρκα (Βίντεο)

Με αφορμή την τελευταία ανθοκομική διοργάνωση στην Καλαμάτα, η οποία ήταν αφιερωμένη στα μελισσοκομικά φυτά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσοκόμων Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας. Γιώργος Λάγιος, αναφέρθηκε μιλώντας στην «Εύφορη Γη» πως ένα από τα κύρια προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο είναι το κλίμα που έχει αλλάξει σημαντικά και οι καιρικές συνθήκες που μεταβάλλονται συνεχώς. Επισήμανε πως φέτος λόγω της κρύας άνοιξης που είχαμε, η απόδοση δεν ήταν αρκετά καλή.

Δείτε το βίντεο:

Ο Γιάννης Λιοντήρης, διευθυντής των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, μίλησε για σοβαρό περιβαλλοντικό ζήτημα λόγω της μείωσης των μελισσοσμηνών. Ένα πρόβλημα που απασχολεί διεθνώς τον κλάδο.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι επόμενος στόχος είναι να δημιουργηθεί μια κινηματική δράση ενημέρωσης, στη Μεσσηνία αλλά και γενικότερα στην Πελοπόννησο, για τους κινδύνους αυτούς. Μείζον πρόβλημα -είπε- αποτελεί η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων αλλά και η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που πιθανόν επηρεάζουν τις μέλισσες.

Με όλα αυτά, ανάγκη υπάρχει πλέον για την εγκατάσταση και ίδρυση ενός μελισσοκομικού πάρκου στα όρια του νομού ή ακόμα και στους γειτονικούς νομούς, ώστε να είναι θωρακισμένα τα μελισσοσμήνη και να προστατεύονται.

Έγινε αναφορά και για την κινηματική δράση “Σώστε τις μέλισσες” που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και όπως φαίνεται από τις πρώτες απόπειρες ενημέρωσης έχει απήχηση στον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κ. Λιοντήρη, στο τηλέφωνο: 271360850

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο 10ο τεύχος "Εύφορη Γη"

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα