Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 16:31

Κλιματική αλλαγή, συνεταιριστικός νόμος και ελληνοποιήσεις στη συνάντηση του Βορίδη - συνεταιριστών

Κλιματική αλλαγή, συνεταιριστικός νόμος και ελληνοποιήσεις στη συνάντηση του Βορίδη - συνεταιριστών

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν όλο και πιο συχνά τη χώρα μας, λόγω της κλιματικής αλλαγής, ενημέρωσαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη εκπρόσωποι του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), σε μεταξύ τους συνάντηση.

Ο αρμόδιος υπουργός κατέστησε σαφές πως αυτά αναγνωρίζονται από το σύνολο των ευρωπαίων εταίρων μας, κάτι που αλλάζει ουσιαστικά τα δεδομένα και ενόψει της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. «Οφείλουμε να προσαρμοστούμε στο διεθνές περιβάλλον» είπε ο κ. Βορίδης επισημαίνοντας ότι η στρατηγική της κυβέρνησης κινείται στην κατεύθυνση της οργάνωσης των παραγωγών με βάση τη νέα ΚΑΠ με στόχο την πράσινη αγροτική ανάπτυξη και την ευφυή γεωργία.

Οι δυο πλευρές μίλησαν επίσης για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τον ισχύοντα νόμο για τους συνεταιρισμούς με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να υπογραμμίζει πως η σύνταξη ενός νέου νόμου αποτελεί για την κυβέρνηση βασική προτεραιότητα. «Επιθυμούμε ένα συνεταιριστικό νόμο ο οποίος θα βάλει τέλος στην παλιά εποχή» είπε σχετικά ο κ. Βορίδης.

Τέλος, αναφορά έγινε και στις παράνομες ελληνοποιήσεις, με τον κ. Βορίδη να εκφράζει την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα στη μελέτη του υπάρχοντος κυρωτικού πλαισίου αλλά και στον τρόπο λειτουργίας του ελεγκτικού μηχανισμού σε συνδυασμό και με τις τεχνολογικές δυνατότητες που πλέον παρέχονται για την καλύτερη περιφρούρηση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

ΑΠΕ ΜΠΕ

DIEK ARKADIA 2

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022