Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 08:52

Δεσμεύσεις Βορίδη για Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο

Την υπόσχεση ότι θα είναι δίπλα στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ) έδωσε χθες σε μέλη της διοικητικής του επιτροπής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Στη συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, οι εκπρόσωποι του ΜΦΙ ενημέρωσαν τον υπουργό για τους σκοπούς, τις δραστηριότητες και τα σημαντικά αποτελέσματα που έχει επιτύχει το ΜΦΙ, αλλά και για τη διεθνή απήχησή του. Αναφέρθηκαν επίσης στα τρέχοντα προβλήματα του Ινστιτούτου και ζήτησαν τη βοήθεια του υπουργού.

Ο κ. Βορίδης δεσμεύθηκε να σταθεί στο πλευρό των στελεχών του Ινστιτούτου. Πρόσθεσε ότι θα συμβάλλει στην επίσπευση της χρηματοδότησης του ΜΦΙ για το 2019 και θα στηρίξει τις προσπάθειες της διοίκησής του για τη λύση πολεοδομικών προβλημάτων που έχουν προκύψει. Επίσης, είπε πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ανίχνευσης και όλοι οι σχετικοί έλεγχοι για τους «εχθρούς καραντίνας».

Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο λειτουργεί από το 1929, με ευρεία επιστημονική βάση σε θέματα φυτοϋγείας, φυτοπροστασίας, εκτίμησης επικινδυνότητας και ασφαλούς χρήσης γεωργικών φαρμάκων για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ασφάλειας των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα