Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 10:24

Ενημερώθηκε για τις ζημιές στην Χαλκιδική η Αραμπατζή

Ενημέρωση για τις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία της 10η Ιουλίου 2019 στην αγροτική παραγωγή στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Πολυγύρου είχε χθες στο Δημαρχείο Πολυγύρου η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή.

Η υφυπουργός συνομίλησε με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και παραγωγούς στο Δημαρχείο Πολυγύρου και έμαθε από τον Δήμαρχο Αστέριο Ζωγράφο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή, τις ζημιές στην αγροτική οδοποιία, τα ελαιόδεντρα και την παραγωγή. Ο ίδιος ζήτησε από την υφυπουργό να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε οι πληγέντες παραγωγοί να λάβουν τις αποζημιώσεις τους το ταχύτερο δυνατόν.

Οι αγρότες έκαναν εκτενή αναφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν στους ελαιώνες τους, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν έναν μεγάλο αριθμό δέντρων και έριξαν κάτω το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής. Επιπλέον, εξήγησαν ότι και οι καρποί που παρέμειναν στα δέντρα καταστράφηκαν, καθώς χτυπήθηκαν ανελέητα από την έντονη χαλαζόπτωση, και ζήτησαν να δοθεί άμεσα ένα ποσό εφάπαξ ως ενίσχυση για τις πρώτες ανάγκες.

Η κα. Αραμπατζή μίλησε για πρωτοφανή και ακραία φαινόμενα που έπληξαν τον πρωτογενή τομέα σε πολλές περιοχές και δεσμεύτηκε να προχωρήσουν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να δοθούν οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς. Σημείωσε επίσης ότι εξετάζεται η δυνατότητα να υπάρξουν ελαφρύνσεις στους πληγέντες, σε συνεργασία με άλλα υπουργεία, και έκανε γνωστό ότι στις προγραμματικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να επικαιροποιηθεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ μπροστά στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα