Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 09:15

Έγκριση ποσού για καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς στην Πελοπόννησο

Σε έγκριση ποσού 3.850 ευρώ προχώρησε την Πέμπτη 11 Ιουλίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς Dryοcosmus Kuriphilus (Yasumatsu) σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την εξάπλωση του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis.

Το συγκεκριμένο είδος σφήκας προσβάλει τα διάφορα είδη της καστανιάς και προκαλεί μείωση της παραγωγής κάστανων κατά 60 με 85%. Η σφήκα δημιουργεί χαρακτηριστικές κηλίδες στο δέντρο κατά το τέλος της άνοιξης και τη διάρκεια του καλοκαιριού, μέχρι την έξοδο των ενηλίκων, και συνίσταται η αποφυγή μεταφοράς του εντόμου με τις διάφορες ανθρωπογενείς δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα τα μολυσμένα δενδρύλλια / εμβόλια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε περίπτωση εντοπισμού ύποπτου δείγματος, πρέπει να γίνει άμεση επικοινωνία με τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες (Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων για τις καλλιεργούμενες καστανιές και Δασαρχεία, Διευθύνσεις Δασών άνευ Δασαρχείων για τις καστανιές σε δάση και δασικές εκτάσεις, και στο Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας Σ.Κ.∆., τηλ.: 1591).

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα