Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 13:21

Εργαλείο δουλειάς το βιβλίο για την Άρδευση των Καλλιεργειών του Κων. Χαρτζουλάκη

Με μεγάλη επιτυχία στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα μουσικής βιβλιοθήκης του συλλόγου «Οι φίλοι της μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του γεωπόνου- Ερευνητή Κων. Στ. Χαρτζουλάκη "Η άρδευση των καλλιεργειών - Mέθοδοι, Σχεδιασμός, Καινοτόμες τεχνικές, Ανάγκες σε νερό, Ποιότητα νερού, Εφαρμογές" από τις εκδόσεις «ΑγροΤύπος ΑΕ» το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαΐου 2019.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, απευθύνοντας και σύντομους χαιρετισμούς ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, κ. Νίκος Αντώνογλου, ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σπύρος Κίντζιος, η Γεν. Δ/τρια Έρευνας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κα Ειρήνη Πιταρά και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Θεοφάνης Κουρεμπές. Παρευρέθηκαν επίσης ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ, κ. Γιώργος Οικονόμου, ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), κ. Γιώργος Ντούτσιας ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Δημήτρης Καρακώστας, η Διευθύντρια του ΕΣΥΦ, κα Φραντζέσκα Υδραίου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνος Στουρνάρας, στελέχη της ΓΓΕΤ, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, ερευνητές,  σύμβουλοι επιχειρήσεων, γεωπόνοι, φοιτητές του ΓΠΑ, αγρότες και πολλοί φίλοι.

Την έκδοση προλόγισε ο κ. Κωνσταντίνος Ν. Γιαννοπολίτης, Γεωπόνος, Διευθυντής Σύνταξης της ΑγροΤύπος Α.Ε., κάνοντας μια αναδρομή στην πορεία 29 χρόνων παρουσίας των εκδόσεων και υπογραμμίζοντας ότι «η νέα αυτή έκδοση είναι σπουδαίας σημασίας καθώς εκτός των πολλών άλλων που περιέχει, δίνει την δυνατότητα εφαρμογής της άρδευσης με επιστημονικά δεδομένα, όχι εμπειρικά, και έτσι να βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα της άρδευσης" Η αναλυτική παρουσίαση των 17 κεφαλαίων του βιβλίου έγινε από τον κ. Ιωάννη Γ. Αργυροκαστρίτη, Αναπληρωτή Καθηγητή, Πρόεδρο του Τομέα Διαχείρισης Υδατικών Πόρων) του Τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργ. Μηχανικής, Γ.Π.Α.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο κ. Χαρτζουλάκης  αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα που θα καλύψει το βιβλίο στη χώρα και τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Ευχαρίστησε την οικογένειάς του για την ηθική συμπαράσταση στην προσπάθειά αυτή, όπως και όλους που παρείχαν στοιχεία για την άρδευση σε διάφορες καλλιέργειες. Τέλος, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Ιωάννη Αργυροκαστρίτη, Αν. Καθηγητή του ΓΠΑ και το γεωπόνο κ. Κων/νο Γιαννοπολίτη, Δ/ντή Σύνταξης της ΑγροΤύπος ΑΕ για την τιμή που του έκαναν να παρουσιάσουν το βιβλίο, το προσωπικό της ΑγροΤύπος ΑΕ για την άριστη συνεργασία και έκδοση του βιβλίου, αλλά και την οργάνωση και επιμέλεια της παρουσίασής του στον όμορφο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα