Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 18:07

Μειωμένη παραγωγή αλλά εξαιρετική ποιότητα τα κρασιά του νότιου ημισφαιρίου

Μειωμένη αλλά με καλή ποιότητα αναμένεται να είναι η παραγωγή κρασιού στο νότιο ημισφαίριο τη φετινή χρονιά.

Όπως αναφέρει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) σε ενημερωτικό της σημείωμα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν τη φετινή χρονιά δεν άφησαν ανεπηρέαστη την παραγωγή. Η ζέστη, παραδείγματος χάρη σε Αυστραλία και Χιλή, που έφτασε ακόμη και τους 50 βαθμούς Κελσίου, έκανε τους αμπελώνες αυτών των χωρών να υποφέρουν.

Οι ποσότητες που θα παραχθούν υπολογίζονται ότι θα είναι μικρότερες από τις προβλεπόμενες. Πιο συγκεκριμένα, στη Αργεντινή η παραγωγή υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 2,35-2,45 ΜΤ από την αρχική πρόβλεψη για 2,5-2,6 ΜΤ. Στην Αυστραλία η παραγωγή θα φτάσει τους 1,6 ΜΤ από τους 1,7 ΜΤ που είχε φτάσει το 2018, ενώ στην Αφρική η συγκομιδή θα είναι χαμηλότερη από την περασμένη χρονιά.

Χαμηλές υπολογίζονται να είναι και οι αποδόσεις στη Νέα Ζηλανδία, καθώς η παραγωγή όσον αφορά τους όγκους, προβλέπεται να είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη, εξαιτίας των θερμών και ξηρών συνθηκών τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο που μείωσαν το δυναμικό παραγωγής. Η μείωση της διαθεσιμότητας, λόγω των κλιματικών συνθηκών, έχει προβληματίσει τους Νεοζηλανδούς οινοποιούς, οι οποίοι αναζητούν πρακτικές που καθιστούν το αμπέλι λιγότερο ευάλωτο.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα