Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 11:07

Όσα πρέπει να προσέξετε κατά την προμήθεια και χρήση γεωργικών φαρμάκων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας υπενθυμίζει στους αγρότες παραγωγούς της περιοχής μας και γενικότερα στους χρήστες φυτοφαρμάκων ότι η ασφαλής χρήση των φυτοφαρμάκων αφορά όχι μόνον τους χρήστες αλλά και τους καταναλωτές, τους περιοίκους, οποιονδήποτε ανυποψίαστο περαστικό και γενικότερα το περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι στηννομοθεσία (Εθνικό Σχέδιο Δράσης, Άδεια χρήσης, Κανόνες Ορθολογικής Εφαμογής κλπ) περιγράφεται ο ορθός τρόπος χρήσης κάθε ΦΠΠ ανά καλλιέργεια ώστε να είναι ασφαλής. Ενδεικτικά αναφέρονται συνθήκες εφαρμογής όπως χρήση ατομικών μέσων προστασίας του ίδιου του χρήστη,  αποφυγή δημιουργίας ψεκαστικού νέφους, προειδοποίηση επικείμενης εφαρμογής, σήμανση του ψεκασμένου χώρου, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας από κατοικίες, σχολεία και άλλους γειτονικούς ευαίσθητους χώρους, κλπ.

Για την προμήθεια και χρήση των φυτοφαρμάκων είναι υποχρεωτική η κατοχή του 'Πιστοποιητικού για την ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων'. Το Πιστοποιητικό αυτό εκδίδεται ύστερα από εξέταση,  σε πιστοποιημένους από  το ΥΠΑΑΤ φορείς (ΚΕΚ) τα οποία λειτουργούν και στην περιοχή μας

Για τους παραγωγούς οι οποίοι προβαίνουν σε μη ορθή χρήση φυτοφαρμάκων η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει επιβολή κυρώσεων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα παραπάνω μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 2721095831,2721361206 και στα γραφεία της ΔΑΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 205 και 206 στο 2ο όροφο στο Διοικητήριο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα