Τρίτη, 09 Απριλίου 2019 14:51

"Η Άρδευση των καλλιεργειών" το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Χαρτζουλάκη

«Η Άρδευση των καλλιεργειών: Μέθοδοι, Σχεδιασμός, Ανάγκες σε νερό, Ποιότητα νερού, Εφαρμογές», το νέο βιβλίο του Γεωπόνου – Ερευνητή, Κωνσταντίνου Χαρτζουλάκη, από τις εκδόσεις AγροΤύπος Α.Ε.

Στόχος του βιβλίου, είναι να αποτελέσει ένα πολύτιμο βοήθημα για φοιτητές, μελετητές, μηχανικούς περιβάλλοντος, γεωπόνους, στελέχη δημόσιας διοίκησης σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης αλλά και για σύγχρονους αγρότες, ενώ η ανάγκη για ορθολογική διαχείριση του νερού άρδευσης, η χρήση σύγχρονων εργαλείων για το σχεδιασμό της άρδευσης και η εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών αποτέλεσαν, υπήρξε το βασικό κίνητρο για την συγγραφή αυτού του βιβλίου, σύμφωνα με τους εκδότες.

Στο βιβλίο, με εμπειρία του συγγραφέα πάνω από 35 χρόνια σε θέματα άρδευσης, καταβλήθηκε προσπάθεια να καταγραφεί η υπάρχουσα επιστημονική γνώση σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο για την άρδευση και τις νέες τεχνολογίες, που πρέπει να εφαρμοσθούν στις συνθήκες που διαμορφώνονται τα τελευταία χρόνια.

Ο Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης γεννήθηκε στην Κίσσαμο Χανίων Κρήτης το 1952.
Είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής της Αθήνας και κάτοχος διδακτορικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάσθηκε από το 1980 μέχρι το 2013 ως γεωπόνος – ερευνητής και από το 2006 ως Διευθυντής στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών
Φυτών στα Χανιά Κρήτης σε θέματα άρδευσης των καλλιεργειών. Είναι ειδικός σύμβουλος σε θέματα αρδεύσεων και ελαιοκομίας στην Κίνα, Πακιστάν, Ιράν, Αίγυπτο και Ιορδανία.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο δείτε εδώ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα