Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 15:26

"Είμαστε έτοιμοι για τη δακοκτονία" είπε ο Σ. Αραχωβίτης από την Κρήτη

Η δακοκτονία θα ξεκινήσει τέσσερις μήνες νωρίτερα από κάθε άλλη χρόνια και είναι ήδη όλα έτοιμα, τόνισε από το Ηράκλειο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Για τη δακοκτονία έχουμε ξεκινήσει τέσσερις μήνες νωρίτερα και είναι όλα έτοιμα. Και το προσωπικό, και οι πιστώσεις στις Περιφέρειες και τα φάρμακα και το ζήτημα εργατών γης, στη δακοκτονία είναι λυμένο».

Ο κ. Αραχωβίτης από το Ηράκλειο, εξήγησε παράλληλα, ότι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, που ανήκουν σε συνεταιρισμούς, θα απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος, κάτι που ψηφίστηκε, όπως σημείωσε, τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά τη δέσμευση τον περασμένο Σεπτέμβριο από το βήμα της ΔΕΘ, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. «Οι συνεταιρισμένοι αγρότες απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος που είναι 650 ευρώ το χρόνο, είτε παράγουν είτε όχι. Αυτό είναι μια μεγάλη ελάφρυνση για τους αγρότες και επίσης είναι στήριξη και κατεύθυνση προς τους συνεταιρισμούς. Μάλιστα για τους συνεταιρισμούς έρχονται και αλλά μέτρα το επόμενο διάστημα» διευκρίνισε ο υπουργός, ο οποίος πάντως αναφέρθηκε στη στρατηγική της Κυβέρνησης που στηρίζεται σε σχήματα και συνεργασίες, με στόχο το καλύτερο, δυνατόν, προϊόν και κυρίως στην επαφή, όπως τόνισε με τους αγρότες.

«Η λογική που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια και είχε προεκλογικά χαρακτηριστικά, με ένα χτύπημα στην πλάτη και να θυμηθούμε ότι υπάρχουν αγρότες επετειακά και προεκλογικά, έκλεισε τον κύκλο της. Αυτός ο φθηνός λαϊκισμός δεν ακουμπάει κανέναν. Οι αγρότες θέλουν απαντήσεις στα προβλήματα τους και προοπτική» ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Αραχωβίτης στο πλαίσιο της επίσκεψής του, βρέθηκε στην περιοχή του πρώην Δήμου Τεμένους, την πρότυπη μονάδα, «Μανιτάρια Τεμένους» του Μιχάλη Τζωρμπατζάκη, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος το 2010, τα συσκευαστήρια του Λάμπρου Περβολαράκη και του Βαγγέλη Κουνάλη, το τυποποιητήριο ελαιολάδου του Γιώργου Ξυλούρη, το

Οινοποιείο του Πριάμου Ιερωνυμάκη και την Γαλακτοκομική Μονάδα «Γαλένι» του Γιώργου Ζερβού.

Ο κ. Αραχωβίτης μάλιστα επισήμανε ότι: «Θέλουμε να δώσουμε προοπτική στη δυναμική που δείχνει να έχει η περιοχή. Υπάρχουν πρωτοπόρα σχήματα, ομάδες παραγωγών, συσκευαστήρια, οινοποιεία, πρωτοβουλίες πρωτοπόρες» και κατέληξε «αυτή είναι η Κρήτη που συνεργάζεται, που έχει μάθει να παράγει, που δεν έχει μάθει να ζητάει και να στηρίζεται στις επιδοτήσεις, αλλά στην παραγωγή της και στα χέρια της». Το απόγευμα στις 5, ο κ. Αραχωβίτης θα έχει συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Προφήτη Ηλία και αμέσως μετά στον ίδιο χώρο θα συμμετέχει σε σύσκεψη, με εκπροσώπους Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα