Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 23:05

Αισιόδοξα μηνύματα για την ελαιοκαλλιέργεια στη Χώρα, με ενημερώσεις και συμμετοχή στη δακοκτονία (Φωτογραφίες - Βίντεο) |e-gi.gr

Με διαρκείς ενημερώσεις για σωστή πρόληψη, ένταξη στο πρόγραμμα δακοκτονίας και ενεργή συμμετοχή των ντόπιων στους ψεκασμούς γιατί γνωρίζουν τον τόπο, η περιοχή της Χώρας Μεσσηνίας, φαίνεται να βάζει αρκετά ψηλά τον πήχη για τη φετινή ελαιοκομική χρονιά.

Οι αγρότες της περιοχής έχουν βάλει στόχο να αντιμετωπίσουν τον δάκο και το γλοιοσπόριο και για το λόγο αυτό αυξάνεται διαρκώς η συμμετοχή τους στις ενημερώσεις που πραγματοποιούνται από τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας και την ομάδα παραγωγών "Νηλέας".

Στην τελευταία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ρεξ στη Χώρα, η αίθουσα ήταν κατάμεστη και η συζήτηση υπήρξε αρκετά εποικοδομητική, καθώς ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Αντώνης Παρασκευόπουλος αλλά και ο πρόεδρος του Νηλέα Γιώργος Κόκκινος, εκλήθησαν να απαντήσουν σε πλήθος ερωτημάτων αγροτών, αντρών και γυναικών, αλλά και εμπόρων, κάθε ηλικίας.

Δείτε το βίντεο:

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας τοποθετήθηκε ο δρ. Τάκης Παπαδόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός, αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες ου είναι ελεύθερες και διαθέσιμες μέσω διαδικτύου για την βελτίωση των καλλιεργητικών μεθόδων. Τόνισε πως πως τα εργαλεία που προσφέρει η Ευρώπη είναι προσβάσιμα σε κάθε αγρότη και πρέπει να ενταχθούν στην καθημερινότητα του. Μέσα από την εκμετάλλευση των εργαλείων αυτών, ο παραγωγός μπορεί να αυτοματοποιήσει διαδικασίες, όπως τη μέτρηση θερμοκρασίας ή της υγρασίας, ενώ έχει τη δυνατότητα να μετρήσει ακόμα και τα ποσοστά χλωροφύλλης μιας καλλιέργειας, ελέγχοντας έτσι το ρυθμό ανάπτυξής της.

Δείτε το βίντεο:

Στη συνέχεια, ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Α. Παρασκευόπουλος, ορμώμενος από τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην ημερίδα, διαπίστωσε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στις ελαιοκαλλιέργειες, αλλα και τη διάθεση του κόσμου να ενημερωθεί για την καλύτερη αντιμετώπιση του γλοιοσπορίου και του δάκου, σύμφωνα με τις συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογικές επιταγές. 
Ο πρόεδρος ομάδας παραγωγών “Νηλέας”, αναφέρθηκε και αυτός στο μεγάλο ζήτημα των ασθενειών της ελιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως η τελευταία ελαιοκομική περίοδος ήταν η προβληματικότερη, εξαιτίας του δάκου και του γλοιοσπορίου. 
Τέλος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα δακοκτονίας, στο οποίο πρόκειται να ενταχθεί η περιοχή της Χώρας, συμμετέχοντας ενεργά οι αγρότες της περιοχής, και λαμβάνοντας μέρος στη διαδικασία.
 
 
  

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα