Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 15:46

Αίτημα Αθανασόπουλου για επίσπευση των αποζημιώσεων στους συκοπαραγωγούς

Με αίτημα προς τον ΕΛΓΑ για την επίσπευση της καταβολής των αποζημιώσεων στους συκοπαραγωγούς, επανέρχεται σε θέματα αγροτικής παραγωγής του δήμου Μεσσήνης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Μεσσήνης και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος.

 

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο τουΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, αναφέρει: "Ο Δήμος Μεσσήνης, τον οποίο επισκεφτήκατε πρόσφατα, έχει στην πλειοψηφία του αγροτικό πληθυσμό. Το 60% της παραγόμενης ποσότητας του σύκου στη Νότια Πελοπόννησο αφορά σε καλλιέργειες του δήμου Μεσσήνης, οι οποίες ζημιώθηκαν από τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2018. Οι εξατομικεύσεις των ζημιών έχουν ολοκληρωθεί προ πολλού. Εντούτοις οι αποζημιώσεις δεν έχουν καταβληθεί παρότι έχουν παρέλθει αρκετοί μήνες.

Ζητούμε να επισπευστούν οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε να δοθούν άμεσα - μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου- οι αποζημιώσεις στους συκοπαραγωγούς καθώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

Τονίζεται ότι και η ελαιοκαλλιέργεια και η πατατοκαλλιέργεια της φετινής περιόδου, έχουν ζημιωθεί από άλλα αίτια, φέρνοντας σε πλήρες αδιέξοδο τους αγρότες του Δήμου μας".

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα