Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 21:02

Γ. Αθανασόπουλος: Αναποτελεσματική για τους αγρότες η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Επίσκεψη επικοινωνιακού χαρακτήρα χαρακτηρίζει την επίσκεψη του διοικητή του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, χθες στο δημαρχείο Μεσσήνης ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Δημιουργίας".

Αναφέρει ειδικότερα η ανακοίνωση: "Τα σοβαρότατο οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Μεσσήνης, λόγω των αλλεπάλληλων καταστροφών στην ελαιοκαλλιέργεια και την πατατοκαλλιέργεια, δεν φαίνεται να βρίσκει λύση. Ο διοικητής του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές ξεκαθάρισε πως το νομικό πλαίσιο και ο κανονισμός του Οργανισμού δεν επιτρέπουν αποζημιώσεις για προσβολή της ελιάς από εντομολογικές ή μυκητολογικές προσβολές, ούτε αποζημιώσεις για ζημιές στις πατάτες αφού δεν υπήρχε υπέργειος βλαστός, μεταθέτοντας τις ευθύνες στις περιφέρειες. Με άλλα λόγια, έγινε επίσκεψη με μετάθεση ευθυνών και αποχώρηση με ευχετήρια.

Δυστυχώς ο κ. Τσώνης δεν άσκησε πιέσεις ώστε το υπουργείο Γεωργίας να δεσμευτεί για αποζημιώσεις των αγροτών, τη στιγμή που η πλειοψηφία του Δήμου Μεσσήνης είναι ελαιοκαλλιεργητές και πατατοπαραγωγοί. Πρέπει επειγόντως να αναζητηθεί κονδύλι από το υπουργείο Γεωργίας για τα έξοδα επανασποράς της πατάτας και αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών για τις ζημιές από το δάκο και το γλοιοσπόριο.

Επιπλέον, δεν έγινε καμία αναφορά για αποζημιώσεις των συκοπαραγωγών από τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2018, ενώ οι εξατομικεύσεις και οι σχετικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και οι παραγωγοί έπρεπε μέχρι το τέλος του 2018 να αποζημιωθούν. Το θέμα θα είχε τεθεί επιτακτικά από εμάς εάν είχαμε κληθεί στη συνάντηση ως μειοψηφία, και θα απαιτούσαμε χρονική δέσμευση καταβολής των αποζημιώσεων που έχουν ήδη καθυστερήσει, αλλά δεν ενημερωθήκαμε ούτε αυτή τη φορά. Η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν το έθεσε γιατί απλά δεν ξέρει και δεν μπορεί".

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα