Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019 10:11

Εξαγωγές, ελαιόλαδο και ζημιές συζητήθηκαν σε διυπουργική συνάντηση με το Επιμελητήριο Λακωνίας

Με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λακωνίας συναντήθηκαν χθες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Υπουργός, κ. Σταύρος Αραχωβίτης και η Υφυπουργός Οικονομικών, κα Κατερίνα Παπανάτσιου.

Στη συνάντηση κυριάρχησαν θέματα εξαγωγικού και εμπορικού ενδιαφέροντος, ενώ οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών παραγωγής εσπεριδοειδών, που συμμετείχαν, έθεσαν και το θέμα των πρόσφατων ζημιών, από τις θεομηνίες και τον παγετό στη Λακωνία.

Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε τη σημασία της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων στις σημερινές συνθήκες της αγοράς, λέγοντας ότι «αλλάζει ο προσανατολισμός των καταναλωτών στο πώς ορίζουν το ποιοτικό προϊόν και πρέπει να προσαρμοστούμε. Πώς θα προστατεύσουμε το προϊόν μας και πώς αυτό θα το περάσουμε και στον παραγωγό με περισσότερα κίνητρα και λιγότερη λογική αστυνόμευσης. Εδώ σημαντικό ρόλο έχουν να παίξουν οι συνεταιρισμοί και τα συλλογικά σχήματα, όπως είναι το Επιμελητήριο.                 

Από την πλευρά της, η κα Παπανάτσιου επεσήμανε την ευαισθησία που έχει δείξει το Υπουργείο Οικονομικών σε θέματα εξαγωγών και δήλωσε ότι «είμαι εδώ για να σας ακούσω».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα