Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 20:54

Αξιοποίηση των αγροτικών γαιών του Υπουργείου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Εχουν ήδη δοθεί οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για γεωχωρική κατάτμηση των εκτάσεων Κάστας, Αγουλινίτσας και Μουριάς, σε κάτω των 100 στρεμμάτων αγροτεμάχια, ώστε να μπορούν να παραχωρηθούν με κοινωνικά κριτήρια.

Αυτό έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, με συμμετοχή των βουλευτών Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Στην σύσκεψη στο Υπουργείο παρευρέθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, εκπρόσωποι του Δήμου Πύργου και συλλογικοτήτων της περιοχής, ο κ. Διονύσης Καλαματιανός και συνεργάτιδα του βουλευτή Ηλείας Μάκη Μπαλαούρα.
Αποκλειστικό θέμα της σύσκεψης ήταν η αξιοποίηση των αγροτικών γαιών του Υπουργείου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (Κάστα, Αγουλινίτσα και Μουριά).
Αναγνωρίσθηκε από όλους τους φορείς που παρευρέθησαν στην σύσκεψη ότι η νέα διαδικασία παραχώρησης χρήσης γης με ισχύ από 01-11-2018 και με βάση τον νόμο 4061/2012, με μοριοδότηση με βάση κοινωνικά κριτήρια, που ευνοεί τον μικρό αγρότη, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών, είναι μια δίκαιη και λογική διαδικασία για την επόμενη μέρα στον Νομό.
Τονίστηκε από το Υπουργείο ότι έχουν ήδη δοθεί οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για γεωχωρική κατάτμηση των εκτάσεων σε κάτω των 100 στρεμμάτων αγροτεμάχια, ώστε να μπορούν να παραχωρηθούν με κοινωνικά κριτήρια.
Συνεπώς είναι κρίσιμο η Περιφέρεια να προχωρήσει άμεσα στις παραπάνω ενέργειες, αλλά και σε όλες τις επόμενες απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε οι προβλεπόμενες εκτάσεις να παραδοθούν έγκαιρα στους δικαιούχους και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις εαρινές καλλιέργειες 2018 - 2019.
Οι διαφανείς διαδικασίες με δίκαιους κανόνες και με γνώμονα την στήριξη του μικρού αγρότη που θέλει τον υγιή συνεταιρισμό αποτελούν στην πράξη το καλύτερο αναπτυξιακό εργαλείο για την αγροτική παραγωγή του Νομού.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα