Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 11:28

Ο Φ. Χόγκαν χαιρετίζει την ψηφιοποίηση της γεωργίας στην Ελλάδα

Μόνο κέρδη για όλους τους συμμετέχοντες μπορούν να υπάρξουν από την ψηφιοποίηση της γεωργίας στην Ελλάδα, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν, στο πλαίσιο έρευνας του Euractiv. Το εν λόγω πρόγραμμα εκπονείται από τα Υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης.


«Η ψηφιοποίηση της γεωργίας και η γεωργία ακριβείας (σ.σ. η «ευφυής» γεωργία, οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του αγρότη και της παραγωγής) παρουσιάζουν τεράστια δυναμική για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας της ευρωπαϊκής αγροτικής παραγωγής, προσθέτοντας αξία και θέσεις απασχόλησης στον αγρο-διατροφικό τομέα», δήλωσε στο Euractiv ο ευρωπαίος Eπίτροπος.
Με τον Φιλ Χόγκαν να προσθέτει, «η απόφαση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης να εναγκαλισθεί αυτές τις δυνατότητες είναι πολύ συναρπαστική και καλωσορίζω την συνεργασία των Yπουργείων της κυβέρνησης, της πανεπιστημιακής κοινότητας και των αγροτών σε μία προσέγγιση που μόνο ένα επικερδές για όλους αποτέλεσμα μπορεί να φέρει σε όλους τους συμμετέχοντες».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα