Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 18:28

Ενισχύεται ο ελεγκτικός μηχανισμός του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης &Τροφίμων

Εντατικούς ελέγχους σε λιμάνια, παραμεθόριους σταθμούς, οδικούς άξονες και μονάδες παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας τροφίμων, πολλαπλασιαστικού υλικού και λιπασμάτων ξεκινά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο ενισχύει την υλικοτεχνική υποδομή των ελεγκτικών υπηρεσιών του.
Σύμφωνα με την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, στόχος είναι η ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των ελεγκτικών υπηρεσιών, ώστε να  βελτιωθούν  και να εντατικοποιηθούν οι ποιοτικοί και φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι, για την ιχνηλασιμότητα (προέλευση), την υγιεινή των τροφίμων και την υπολλειμματικότητα των γεωργικών φαρμάκων.

Για τον λόγο αυτό το ΥπΑΑΤ προχωρά  στην προμήθεια υπηρεσιακών οχημάτων προκειμένου να εξοπλίσει τους ελεγκτές των Περιφερειακών Κέντρων Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και των Τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων των Διευθύνσεων Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών.

Στο επόμενο διάστημα το υπουργείο θα προμηθευτεί με τη μέθοδο της χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) 54 αυτοκίνητα. Γι’ αυτό το σκοπό έχει προκηρύξει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 8η Νοεμβρίου 2018 στις 5 μ.μ., για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης διάρκειας 5 ετών με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά, βάσει τιμής.

Για τις άμεσες ανάγκες ελέγχου της τρέχουσας εμπορικής περιόδου, εγκρίθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών το αίτημα μίσθωσης 5 επιβατικών αυτοκινήτων για διάστημα δύο μηνών από το ΥπΑΑΤ.

Παράλληλα τα Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου εξοπλίστηκαν με φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (tablets). Με αυτό τον τρόπο οι ελεγκτές συνδέονται απευθείας (online) με τις βάσεις δεδομένων του ΥπΑΑΤ, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία απαραίτητα για τη διεξαγωγή των επιτόπιων ελέγχων.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα