Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 17:52

ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ: Η φέτα στο επίκεντρο των διεθνών αγορών

Στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες διεθνώς και στις σημαντικότερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο θα βρίσκεται η φέτα στα πλαίσια  προγράμματος που «τρέχει» ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και ως σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση  των καταναλωτών για την αυθεντικότητα της φέτας με τελικό στόχο την αύξηση των εξαγωγών και την ενίσχυση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων.
Η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς αποτελούν τους επόμενους σταθμούς του ελληνικού προϊόντος, ενώ οι δράσεις του προγράμματος προώθησης της Φέτας στις αγορές του εξωτερικού ξεκίνησαν από τη Γαλλική πρωτεύουσα.
Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, με εκτελεστικό οργανισμό την εταιρεία NOVACERT συμμετέχει από την Κυριακή 21 έως την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο, την έκθεση SIAL Paris, η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 7.000 εκθέτες από 110 χώρες, ανάμεσα στους οποίους 240 από την Ελλάδα, ενώ αναμένονται περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες, σχεδόν από όλες τις χώρες του κόσμου.
Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, παρουσία του  υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη και του Προέδρου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Νικόλαου Κατή.
Στο περίπτερο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (stand 7/F-246),  ο επισκέπτης μπορεί δοκιμάσει τη Φέτα,  να πάρει δωρεάν συσκευασμένο δείγμα του προϊόντος, να διαβάσει το ενημερωτικό έντυπο του προγράμματος, αλλά και να παρακολουθήσει τη διαδικασία παραγωγής της μέσω ειδικού βίντεο που προβάλλεται διαρκώς.
Παράλληλα με τη συμμετοχή του στην έκθεση,  ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει εκδήλωση Τύπου, σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου  στις 18.30 στο Ξενοδοχείο Novotel Roissy, με ομιλητές τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Νικολάο Κατή και τον Πρόεδρο του ΣΕΒΓΑΠ κ. Χρήστο Αποστολόπουλο.

Στην εκδήλωση είναι προσκεκλημένοι  ενενήντα (90)   διαμορφωτές της
κοινής γνώμης: δημοσιογράφοι εξειδικευμένοι σε θέματα υγείας και διατροφής, γαστρονόμοι και bloggers. Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης
θα ενημερωθούν  τόσο για τα χαρακτηριστικά της φέτας, προκειμένου να τη διακρίνουν από άλλα λευκά τυριά σε άλμη, όσο και για τους ευρωπαϊκούς  μηχανισμούς ελέγχου που εξασφαλίζουν την ανώτερη ποιότητα των προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ, όπως η φέτα.

Ειδικότερα, οι καταναλωτές θα ενημερωθούν για:
•    τις διαφορές ποιότητας και γεύσης μεταξύ της φέτας  και του λευκού τυριού σε άλμη και για τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα της φέτας,
•    την ανώτερη ποιότητα της φέτας ΠΟΠ και τις υψηλές προδιαγραφές που ακολουθούνται σε όλα τα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας, προκειμένου η φέτα να αποτελέσει συνειδητή επιλογή τους,
•    τα πλεονεκτήματα της φέτας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας όσον αφορά την προέλευση, την ιχνηλασιμότητα, την αυθεντικότητα, την επισήμανση, τη συσκευασία, την ευελιξία στη χρήση ως συστατικού σε συνταγές, τη συντήρηση και τη θρεπτική αξία.
Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα συμμετάσχει κατά τη διάρκεια του τριετούς προγράμματος και σε άλλες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων, όπως τη Winter Fancy Food στο San Francisco, την IFE στο Λονδίνο κ.α.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα