Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 17:02

Ανακοινώθηκε η προθεσμία για την απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων

Από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία οι αιγοπροβατοτρόφοι να διενεργήσουν τις ετήσιες απογραφές για το έτος 2018 και να τις κοινοποιήσουν στις αντίστοιχες υπηρεσίες μέσα σε ένα μήνα και το αργότερο έως τις 15 Δεκεμβρίου 2018.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Λακωνίας  με σχετική ανακοίνωσή  της διευκρινίζει ότι  ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι υποχρεούται να διενεργήσουν τις ετήσιες απογραφές εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2018 από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου και να τις κοινοποιήσουν στην Κτηνιατρική υπηρεσία εντός της προθεσμίας του ενός μηνός από τη διενέργειά της και το αργότερο έως 15 Δεκεμβρίου 2018  που είναι η καταληκτική ημερομηνία.
 Σε ότι αφορά τους χοίρους η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου και η κοινοποίησή της στην κτηνιατρική υπηρεσία  πρέπει να γίνει εντός προθεσμίας 30ημερών από τη διενέργεια της.
Επιπλέον η κοινοποίηση της απογραφής είναι δυνατόν να γίνει ηλεκτρονικά με τη χρήση ειδικής ψηφιακής υπηρεσίας μέσω της ηλεκτρονικής δ/νσης http://e-services.minagric.gr ακολουθώντας τις λεπτομερείς οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του αιγοπροβατοτρόφου/χοιροτρόφου στην υπηρεσία.
Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται από την ψηφιακή υπηρεσία σχετική βεβαίωση που εκτυπώνεται και επισυνάπτεται στο μητρώο εκμετάλλευσης.
 Με βάση τη σχετική ανακοίνωση, υπάρχει η δυνατότητα μίας μόνο ψηφιακής υποβολής των στοιχείων της απογραφής και σε περίπτωση ανάγκης τροποποίησης λόγω λάθους θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος απευθυνθεί στην κτηνιατρική υπηρεσία.
 Για την  καλύτερη εξυπηρέτηση τους παρακαλούνται οι αιγοπροβατοτρόφοι και οι χοιροτρόφοι κατά την προσέλευσή τους να προσκομίζουν πλήρως και σωστά ενημερωμένο το μητρώο εκμετάλλευσης με τις μεταβολές και την απογραφή του ζωικού πληθυσμού.
  Μη ενημερωμένα μητρώα δεν θα γίνονται δεκτά, ενώ όπως διευκρινίζει η υπηρεσία  η ενημέρωση του μητρώου και η απογραφή γίνονται με   ευθύνη των κτηνοτρόφων και έχει αξία υπεύθυνης δήλωσης. Για αναλυτικότερες οδηγίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα ακόλουθα τηλέφωνα:
Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας   2731363300-303-302-305
Αγροτικό Κτηνιατρείο Μολάων  2732022264
Αγροτικό Κτηνιατρείο Σκάλας    2735022271

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα