Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 18:14

Τι ζητούν οι αγρότες του Χανδρινού για την καταστροφή από το δάκο

Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και περιφέρειας, με ανακοίνωσή του επισημαίνει πως "Με ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης , άλλη μία χρονιά χάθηκε μεγάλο μέρος της παραγωγής ελαιόλαδου και υποβαθμίστηκε ποιοτικά το προϊόν από τις προσβολές δάκου, οδηγώντας τους ελαιοπαραγωγούς σε απόγνωση και καταστρέφοντας έναν στρατηγικό τομέα της οικονομίας του νομού μας αλλά και όλης της Επικράτειας.

Σημειώνεται δε πως: Οι φιέστες της κυβέρνησης για Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής είναι προφανώς για κάποιους «άλλους» και δεν αφορούν τους μικρομεσαίους αγρότες. Είναι ξεκάθαρο πια πως η πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν, μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα.

Ο Σύλλογος καλεί όλους τους ελαιοπαραγωγούς "να συμμετάσχουν μαζικά στις άμεσες διεκδικήσεις μας αλλά και στην οργάνωση του αγώνα μας για μία ριζική λύση" και ζητά άμεσα:
1. Να γίνει εκτίμηση της ζημιάς από την καθυστερημένη έναρξη της δακοκτονίας
2. Αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών.
3. Δακοκτονία με πλήρη ευθύνη του κράτους έγκαιρα και έγκυρα.
4. Πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού, διοικητικού και εργατικού προσωπικού από την Περιφέρεια για την εκτέλεση και τον έλεγχο της δακοκτονίας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα