Το κλιμάκιο πραγματοποίησε επίσκεψη σε ελαιοπερίβολα της δημοτικής ενότητας Γόννων και ενημερώθηκαν από τους ελαιοπαραγωγούς για το πρόβλημα που έχει προκύψει έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση αντιμετώπισης του δάκου ώστε να μην καταστρέφεται κάθε χρόνο η παραγωγή τους
Το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αποτελούνταν απο τον κ.Δημήτρη Σταυρίδη Προϊστάμενος Τμ. Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ΔΑΟΚ Λάρισας - Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Παναγιώτη Καλφούτζο,τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ κ.Κώστα Καραμπάτσα και Σπύρο Σπυρόπουλο και του γεωπόνου του δήμου Τεμπών κ.Σπύρου Μπετχαβέ .
Σύμφωνα πάντα με ανακοίνωση του δήμου, στην σύσκεψη και στην επιτόπια επίσκεψη σε περιβόλια με ελαιόδεντρα μαζί με το κλιμάκιο παραβρέθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Αστέριος Σαίτης και Γεωργία Τσιόπα, ο δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Καραναστάσης όπως επίσης και ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Γόννων Γεώργιος Μπανιώρας.