Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 08:16

Σύκα: Δυναμικά στις ξένες αγορές με καλή ποσότητα, ποιότητα και πρωιμότητα η ΣΥΚΙΚΗ

Πάνω από 2.500 τόνους σύκα αναμένεται να συγκεντρώσει αυτή τη χρονιά η ΣΥΚΙΚΗ από τις καλλιέργειες της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, ποσότητα ικανή να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων για εξαγωγή.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του συνεταιρισμού, Γιώργο Αγγελόπουλο, η αύξηση στην ποσότητα έναντι των προηγούμενων ετών, που δεν ξεπέρασαν τους 1.800 τόνους κυρίως λόγω των συνεπειών των καιρικών συνθηκών, δίνει επιπλέον προβάδισμα για εξαγωγή της δικής μας παραγωγής. Όπως παρατηρεί, δεν αρκεί μόνο η πρωιμότητα έναντι της Τουρκίας, που είναι κύριος ανταγωνιστής μας. Θα πρέπει να υπάρχουν οι απαιτούμενες ποσότητες και βέβαια έγκαιρα να κλείσουν οι συμφωνίες, πράγμα στο οποίο δίνει μεγάλη βαρύτητα η ΣΥΚΙΚΗ, όπως επισημαίνει.

Να σημειωθεί πως φέτος εξαγωγές έχουν προγραμματιστεί για  όλες σχεδόν τις ηπείρους, σε χώρες όπως: Καναδάς, Αυστραλία, Αμερική, Κεντρική Ευρώπη, Ιταλία, Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Γαλλία., Αγγλία, Ελβετία, Αυστρία, Τσεχία και Ιαπωνία.

Η ροή της παραγωγής κυλά ικανοποιητικά και ομαλά και στα 13 σημεία τους συνεταιρισμού στη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Μέσα στον Αύγουστο μάλιστα αναμένεται να έχει συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, καθώς η συγκομιδή φέτος είναι πρώιμη, και μάλιστα υπάρχει μεγάλη προσέλευση.

Όπως εξηγεί ο κ. Αγγελόπουλος, σημαντική προσέλευση υπήρχε πριν καν ανακοινωθούν οι τιμές από τη ΣΥΚΙΚΗ, πράγμα που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των παραγωγών. Όσον αφορά στις πληρωμές, εξηγεί πως τα μέλη πληρώνονται μέσα σε λίγες ημέρες. Για παράδειγμα όσοι είχαν παραδώσει το προϊόν τους μέχρι τις 10 Αυγούστου πληρώθηκαν στις 17 Αυγούστου και ακολουθεί νέα πληρωμή, ενώ σύντομα θα γίνουν οι πληρωμές και προς τρίτους.

Ο κ. Αγγελόπουλος προτρέπει τους παραγωγούς να παραδίδουν την πρώτη ύλη στη ΣΥΚΙΚΗ καθώς απολαμβάνουν και σύντομες πληρωμές και παραλαβή του συνόλου της παραγωγής τους.

Κ.Δ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα