Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 12:13

Χωρίς δακοπαγίδες επικίνδυνες περιοχές - Πληθαίνουν καταγγελίες και παράπονα για καθυστερήσεις και αμέλειες

Χωρίς δακοπαγίδες επικίνδυνες περιοχές - Πληθαίνουν καταγγελίες και παράπονα για καθυστερήσεις και αμέλειες

Πληθαίνουν τα παράπονα για τις δακοπαγίδες στη Μεσσηνία, καθώς σε ορισμένες περιοχές οι παραγωγοί διαπιστώνουν πως δεν έχει γίνει η τοποθέτηση, παρότι θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το πρόβλημα με τον δάκο επιδεινώνεται και η έλλειψη μετρήσεων δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα και νέες καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταγγελίες υπάρχουν και στις αρμόδιες υπηρεσίες και ήδη έχει γίνει η σχετική διερεύνηση. Διαπιστώθηκαν παραλείψεις και έχει κινηθεί η διαδικασία για να υπάρξει συμμόρφωση και να κινητοποιηθούν άμεσα και αποτελεσματικά εργολήπτες και προσωπικό, όπου έχει καθυστερήσει η ολοκλήρωση του έργου. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ληφθούν δραστικά μέτρα, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες φαίνεται πως έχουν παραδώσει τις παγίδες, αλλά όπως έγινε γνωστό, δεν έχουν τοποθετηθεί στο σύνολό τους.

Βέβαια, να θυμίσουμε πως φέτος η διαδικασία δεν ξεκίνησε τον Ιούνιο, όπως προβλέπεται, αλλά το έργο συμβασιοποιήθηκε μόλις προ ημερών, τέλη Ιουλίου. Αν και αποτελεί προτεραιότητα, ακόμα και σήμερα, 10 Αυγούστου, η τοποθέτηση δακοπαγίδων δεν έχει ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένες περιοχές της Μεσσηνίας. Αρκετά παράπονα υπάρχουν από αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων κι επικίνδυνες για δακοπροσβολή, παραποτάμιες και παραθαλάσσιες περιοχές. 

Πέραν της τοποθέτησης των δακοπαγίδων, παράπονα υπάρχουν και για εγκατεστημένες σε ορισμένες περιοχές, καθώς κάποιες παγίδες παραμένουν άδειες, χωρίς το κατάλληλο περιεχόμενο, με συνέπεια να μην προσελκύουν τους πληθυσμούς και να μην υπάρχουν ασφαλείς μετρήσεις. 

Κ.Δ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022