Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 21:40

Γερμανία: Οι μεγαλύτερες εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ δεν θα βλάψουν αγρότες και κτηνοτρόφους στην ΕΕ, διαβεβαιώνει η Γερμανίδα υπουργός

Η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για την αύξηση των εισαγωγών αμερικανικής σόγιας δεν θα βλάψει τους ευρωπαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, τόνισε η γερμανίδα υπουργός Γεωργίας Γιούλια Κλέκνερ σε συνέντευξή της στην Passauer Neue Presse που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δέχθηκε να αυξηθούν οι εισαγωγές σόγιας από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη στο πλαίσιο της συμφωνίας που έκλεισε με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Βάσει της ίδιας συμφωνίας, ο Τραμπ δέχθηκε να αναστείλει την επιβολή νέων δασμών σε βάρος της ΕΕ.

Η Κλέκνερ δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν βλέπει «κανένα μειονέκτημα οποιουδήποτε είδους για τους ευρωπαίους αγρότες», διότι η Γερμανία και η ΕΕ εξαρτώνταν ούτως ή άλλως από τις εισαγωγές σόγιας για να καλυφθεί η ζήτηση για ζωοτροφές.

Η Ευρώπη βασιζόταν μέχρι τώρα κυρίως στις χώρες της Νότιας Αμερικής για τις εισαγωγές σόγιας, αλλά τώρα η ζήτηση για αυτές θα καλύπτεται από προμηθευτές στις ΗΠΑ, εξήγησε η υπουργός στην εφημερίδα.

Η απροσδόκητη για πολλούς συμφωνία που κλείστηκε την Τετάρτη αναβάλλει την επιβολή επιπρόσθετων δασμών 25% στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που εισάγουν οι ΗΠΑ, ενώ η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες θα διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις όσον αφορά τους πρόσθετους δασμούς 25% στον χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση Τραμπ στα εισαγόμενα μέταλλα.

Η συμφωνία έδωσε ώθηση στα χρηματιστήρια, καθησυχάζοντας τους επενδυτές που είχαν θορυβηθεί μπροστά στον κίνδυνο διατλαντικού εμπορικού πολέμου.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα